U novom ruhu

Rukometaši Zrinjskog u novu sezonu bez imperativa

Sport / Rukomet | 02. 09. 2016. u 10:25 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski muški rukometni klub Zrinjski predstavio je danas pojačanja te najavio novu sezonu rukometne Premijer lige BiH.

Zrinjski je zadržao okosnicu momčadi iz prošle sezone, koja je nakon očajne jeseni na proljeće ostvarila niz pobjeda te sezonu mirno završila u sredini ljestvici na devetom mjestu.

Čelnici Zrinjskog u novoj sezoni pred trenera i igrače nisu stavili nikakav rezultatski imperativ, ali očekuju i vjeruju kako momčad u novoj sezoni može napraviti još jedan iskorak ka vrhu ljestvice.

U klub su se vratili Vedran Delić i Filip Vistorop, a od novih imena tu su još Nikola Ivanović i Damjan Šarac.

“Nismo dovodili starije, potrošene igrače, nego smo išli na mlade koji će ekipi dati novu dimenziju i kvalitetu. Možemo se nadati dobrom rezultatu i dobrim utakmicama”, kazao je trener Zrinjskog Zdravko Medić.

Po njegovim riječima, Zrinjski imam iznimno težak raspored na startu sezone i u prvih pet kola igra protiv ekipa koje pretendiraju na visok plasman (Vogošća, Borac, Maglaj, Derventa, Čelik).

“Ako ćemo gledat proračun, Vogošća je sigurno glavni favorit u ovom prvenstvu, ali to ne mora značiti ništa. Mi ne idemo gore na izlet. Želimo pokazati da smo dobro i vrijedno trenirali i pokušat ćemo iznenaditi”, kazao je Medić.

Kapetan momčadi Bernard Mandarić dodao je kako je ozračje među igračima jako dobro te da igrači, što je najvažnije, nemaju nikakvih ozbiljnijih problema s ozljedama.

“Vjerujem u ovu ekipu. Tako smo dobro trenirali da na svako gostovanje, o domaćim utakmicama neću ni govoriti, idemo s ciljem osvajanja tri boda. Nema nikakvog pritiska da moramo biti u vrhu i mislim kako bi nam ta činjenica mogla pomoći napraviti dobar rezultat”, istaknuo je Mandarić.

Predsjednik Upravnog odbora Zrinjskog Vedran Škobić naglasio je kako je momčad 90 posto sastavljena od mostarskih igrača te da se nada kako će to prepoznati ljubitelji rukometa u Mostaru i u velikoj mjeri pratiti i pohoditi utakmice Zrinjskog.

Čelnici kluba na današnjoj su konferenciji za novinare potpisali ugovor s tvrtkom GBT koja će biti ekskluzivni dobavljač sportske opreme mostarskog premijerligaša.

Rukometaši Zrinjskog u novoj će sezoni igrati u redizajniranim dresovima skrojenim od najsuvremenijih materijala.

Kopirati
Drag cursor here to close