Prvi trening Smajlagića

Rukometaši počeli s pripremama, Panić dolazi

Imamo širi spisak, s kojeg se igrači pozivaju na okupljanje. Na osnovu toga koji su igrači spremni i zdravi u ovom trenutku, izbornik je slao pozive. Igrači koji su tu, najbolji su u ovom trenutku. Nema nikakvih nesuglasica", kaže Damir Doborac.
Sport / Rukomet | 10. 10. 2022. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija BiH je krenula danas s pripremama za predstojeća dva susreta kvalifikacija protiv Slovenije i Crne Gore. Radi se o ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra za dvije godine u Njemačkoj u koji bh rukometaši ulaze pod vodstvom novog izbornika legendarnog desnog krila, Irfana Smajlagića.

Popularni Pipe je počeo karijeru naravno u Borcu s obzirom na to da je rođen u Banja Luci, ali je i on bio jedan od velikog broja igrača s prostora bivše Jugoslavije koji su u Francuskoj ostavili dubok trag, posebno u vremenima kada je bukvalno pravljen taj klupski i reprezentativni rukomet u ovoj zemlji.

Kao trener ili izbornik Egipat je 2008. vratio na Olimpijske igre u Pekingu, sarajevsku Bosnu vodio je u Ligi prvaka, PIPO IPC je u njegovo vrijeme bio odmah do Zagreba, s Lokomotivom je osvojio duplu krunu pored Podravke. Sada je ponovo uz teren nakon šest godina pauze. Na prvom treningu se pojavilo 14 igrača, selekcija će biti kompletirana dolaskom Faljića, Bojića, Klisa i Panića, dok je pod upitnikom nastup Malinovića.

Novinarima se prije treninga obratio Damir Doborac, pomoćnik Irfana Smajlagića.

"Još nismo na okupu, u toku dana čekamo Klisa, Faljića, Bojića, a večeras bi trebao priključiti i Panić. Upoznati smo s rivalima, dosta smo prikupili informacija. Ono što je bitno, ustvari najbitnije u prvoj utakmici je da smo mi kao tim fokusirani na sebe, da vidimo koliko možemo u ovom momentu. Poznavajući selektora, fokusirani smo na nas i na naše igrače. Želje su uvijek da se pobijedi. U svaki meč ćemo ući da pobijedimo, nema predaje. Ne znam koliko je realno očekivati, ali ne treba tražiti alibi, ali treba pokušati izvući maksimum", naglasio je Doborac. Doborac se kratko dotakao i natpisa u medijima da je izbornik objavio dva spiska.

"Od samog početka je pogrešno protumačeno sve. Imamo širi spisak, s kojeg se igrači pozivaju na okupljanje. Na osnovu toga koji su igrači spremni i zdravi u ovom trenutku, izbornik je slao pozive. Igrači koji su tu, najbolji su u ovom trenutku. Nema nikakvih nesuglasica. Bili smo ograničeni s vremenom, izbornik nije imao mnogo vremena. Ispalo je sve tako da se pogrešno tumači. Plan izbornika je da se formira B reprezentacija, da igrači iz Premijer lige dobiju šansu", istakao je Doborac.

Kopirati
Drag cursor here to close