Debi za izbornika

Rukometaši BiH protiv Španjolske počinju kvalifikacije za EP u Hrvatskoj

Sport / Rukomet | 02. 11. 2016. u 08:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će započeti kvalifikacijski ciklus protiv Španjolske u Valladolidu za Europsko prvenstvo koje se igra u Hrvatskoj 2018. godine.

To će ujedno biti i debi za izbornika bh. rukometaša Bilala Šumana.

On je uoči puta u Španjolsku kazao da će njegovi igrači pružiti otpor favoriziranim Španjolcima, te pokazati disciplinu u igri što će biti važno za buduće utakmice i okupljanja.

''Želimo pokazati da znamo šta radimo i zašto. Ima segmenata igre koje nećemo moći na vrijeme odraditi, ali dat ćemo sve od sebe da se pripremimo na najbolji način za utakmicu protiv Španjolske. Oni imaju izmjena u ekipi, novog izbornika i nisu odigrali nijednu utakmicu u ovom sastavu. Ipak, poznavajući španjolski rukomet, ne mislim da će biti promjena u načinu njihove igre. Nadam se da ćemo biti na odgovarajućoj razini, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo'', objasnio je Šuman.

Njegov pomoćnik Zdenko Grbavac naglasio je da utakmicom protiv Španjolske bh. rukomet ulazi u novu fazu i da domaćinu prepušta ulogu favorita.

''Na startu nas čeka teško gostovanje, ali mi tu vidimo našu priliku. Ako ostvarimo sve što smo zamislili mislim da ova utakmica može biti temelj za budući dobar rad i utakmicu protiv Austrije'', rekao je Grbavac.

Izbornik Šuman u utakmici protiv Španjolske neće moći računati na ozlijeđenog Dejana Malinovića.

Utakmica između Španjolske i BiH igra se od 20.30 sati.

BiH nakon gostovana Španjolskoj u nedjelju će biti domaćin reprezentaciji Austrije u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close