Testovi

Rukometaše BiH 'zatočili' u hotelu

Reprezentacija BiH večeras u 18:30 sati u Estoniji treba odigrati drugu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv selekcije domaćina.
Sport / Rukomet | 06. 01. 2021. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 3. je siječnja otputovala u Estoniju, a od 4. siječnja izabranici Bilala Šumana su u hotelu u Estoniji i ne mogu napustiti sobe, navode čelnici Saveza.

O tome što se događa u Estoniji za N1 je govorio član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH – Vojislav Rađa.

Pročitajte još

“Mi smo pretpostavili da će biti dosta problema zbog rigoroznih propisa Estonije o koronavirusu. Oni insistiraju na nekim svojim posebnim pravilima i maksimalno su ih zakomplicirali, a na nama testiraju dodatna ograničenja. Prilikom prvog testiranja od 21 člana jedan je bio pozitivan, iako smo mi imali validne testove u Sarajevu. Međutim po ponovljenim testovima koje smo dobili jučer od EHF-a, tražili smo da se provjeri vjerodostojnost testa, i rezultati su pokazali da nema pozitivnih igrača. Po našem zahtjevu jučer je urađeno i dodatno testiranje i dobili smo nalaze da je Radosavljević negativan, a druga tri igrača su pozitivni. Najčudnije od svega je to što su ta dva igrača već preboljela koronavirus i imaju visok broj antitijela”, kaže Rađa.

Naveo je kako su im propala dva dana.

''Izborniku će biti teško da to nadoknadi, ali moramo prihvatiti činjenice takve kakve jesu i nadamo se da ćemo igrati večeras utakmicu. Oni na sve moguće načine pokušavaju odgoditi igranje utakmice zbog velikog broja igrača koji njima nedostaje, ali mislim da neće uspjeti u tome. EHF poziva na toleranciju i smirenost, ali mi ne vidimo da netko to čini, jer su naši igrači zatvoreni u jednom neprimjerenom hotelu koji ne odgovara kriterijima koje EHF propisuje. Ja čvrsto vjerujem da će se utakmica igrati i da ćemo pobijediti'', dodao je

Predsjednik RS Bosne i Hercegovine Mensur Sinanović vjeruje kako će utakmica biti odigrana.

“U kontaktu smo, čekamo šta će se desiti. Takva su pravila u Estoniji. Naši su svi papiri i testovi uredni. Čeka se samo nalaz za jednog igrača. Mi smo poslali EHF-u notu da sumnjamo u te testove. Nadamo se da će utakmica biti odigrana. Iznenađeni smo tim procedurama”, ističe predsjednik RS BiH Mensur Sinanović.

Kopirati
Drag cursor here to close