Uz novčanu kaznu

Rukomet: Čelik izbačen iz Premijer lige BiH

Odluku o registraciji pomenute utakmice u korist Konjuha službenim rezultatom 10:0, zatim da se zeničkom klubu oduzima i jedan bod te izriče novčana kaznu u iznosu od 1.000 KM.
Sport / Rukomet | 21. 11. 2023. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometni klub Čelik iz Zenice, koji zbog protesta nezadovoljnih igrača u subotu na svom terenu nije odigrao meč 8. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Konjuha iz Živinica, očekivano je izbačen iz tog natjecanja te se u najviši rang bh. rukometa neće moći vratiti sljedeće tri godine.

Odluku o registraciji pomenute utakmice u korist Konjuha službenim rezultatom 10:0, zatim da se zeničkom klubu oduzima i jedan bod te izriče novčana kaznu u iznosu od 1.000 KM, donio je voditelj natjecanja Zdenko Alpeza.

Čelik novčanu kaznu mora platiti u roku od četiri dana, dok se, u roku od osam dana, ima pravo žaliti na ovu odluku drugostupanjskom organu, Natjecateljskoj komisiji RSBiH.

''Temeljem odredbi čl. 90 Propozicija natjecanja RK Čelik se isključuje iz daljnjeg natjecanja BH Telecom Premijer lige; ostvareni rezultati RK Čelik iz dosadašnjeg dijela prvenstva se brišu, a RK Čelik se ne može vratiti u najviši rang natjecanja RS BiH u vremenskom razdoblju od najmanje tri godine, i to uz uvjet izmirenja svih obaveza prema RS BiH'', piše u obrazloženju ove odluke, koja je obznanjena u službenom biltenu.

Odluka o isključenju uslijedila je zbog činjenice da zenički klub, također zbog prosvjeda svojih igrača, nije odigrao ni domaći meč 6. kola BHT PLBiH protiv dobojske Sloge pa je i spomenuta utakmica registrirana službenim rezultatom za Slogu, a Čeliku je i tada izrečena kazna u iznosu od 1.000 KM te mu je oduzet jedan bod.

Međutim, zenički klub je u prvih osam kola ubilježio šest uvjerljivih poraza te dva poraza službenim rezultatom.

Čelik se, nakon pet godina, proteklog ljeta vratio u PLBiH, ali je izostanak očekivane podrške od strane lokalne samouprave, ali i nemogućnost da se osiguraju sponzori za nastup, za rezultat imalo ovakav ishod.

Ovakav se ishod dao naslutiti već pred start sezone, kada je dobojski trener Ljubomir Miki Filipović, koji je predvodio tim s klupe na putu povratka u elitni razred bh. rukometa, odlučio napustiti klub zbog problema u funkcioniranju kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close