Plasman u Premijer ligu

RK Neretva podnosi kaznenu prijavu protiv Saveza

Sport / Rukomet | 29. 03. 2016. u 13:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometni klub ''Neretva'' iz Jablanice priopćio je kako Rukometni savez BiH još nije odlučio o njihovoj žalbi na nepravilnosti u utakmici Prve federalne lige za žene između Jedinstva i Neretve koja je odlučivala o prvom mjestu i plasmanu u Premijer ligu BiH te da će zbog toga izjaviti žalbu na rješenje Općinskog Suda u Sarajevu od 21. ožujka ove godine.

"Mi tvrdimo da Rukometni savez Bosne i Hercegovine nije ni održao sjednicu Izvršnog odbora RSBiH, a kamoli da je donio rješenje o žalbi RK 'Neretva' Jablanica zbog čega ćemo u propisanom roku županijskom sudu u Sarajevu izjaviti žalbu na rješenje Općinskog Suda u Sarajevu od 21.03.2016. godine. O svemu ovom, kao i o činjenici da Rukometni savez nije poštivao odluku Suda od 25.02.2016. godine, postoje dokazi koje ćemo prezentirati pred nadležnim sudom", navode iz RK ''Neretva''.

Iz tog kluba podsjećaju da je 25. veljače sud donio rješenje kojim je zabranio sve aktivnosti Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine u vezi s Prvenstvom BiH za sezonu 2015/2016., sve dok se ne donese odluka o žalbi RK ''Neretva''.

Iz ''Neretve'' tvrde da Savez nad njihovim klubom i dalje provodi diskriminaciju, kao i da Savez nije legalan savez udruga jer nije registriran na razini BiH.

"RK 'Neretva' Jablanica će podnijeti i kaznenu prijavu protiv Rukometnog saveza BiH zbog sumnje u nelegalnost tog saveza, kao i iz razloga što još uvijek nije poznato i ne može se ničim opravdati nezakonit ulazak OŽRK Jedinstvo iz Tuzle u veći rang natjecanja, tj. ulazak na administrativni način – preuranjenim donošenjem Propozicija natjecanja RSBiH za 2015./2016. godinu, u situaciji u kojoj derbi utakmica između tog kluba i naše ekipe nije prethodno bila registrirana, a nije ni do dana današnjeg", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close