Uoči duela u Valladolidu

Ribera nahvalio rukometne Zmajeve

Sport / Rukomet | 02. 11. 2016. u 12:12 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik rukometne reprezentacije Španjolske Jordi Ribera pohvalio je bh. reprezentaciju uoči utakmice dva tima koji se igra večeras u Valladolidu.

Ribera, kao i izbornik BiH Bilal Šuman, debitirat će na klupi svoga državnog tima.

“BiH je iskusna ekipa s dosta kvalitetnih igrača. Prce igra odlično u Poljskoj, Terzić i Vranješ su vjerovatno najbolji obrambeni igrači u Mađarskoj i među najboljima su u Europi”, izjavio je Ribera. 

“Burić i Grahovac su odlični golmani, kao i desni bek Panić iz francuskog Chamberya. Želimo pobjedu, jer ovdje još nije zaboravljen neodlazak na Olimpijski igre u Riju”, dodao je španjolski strateg. 

Španjolac neće moći računati na Guidena Guardiolu, koji je zadužen za obranu, ali smatra da ima dovoljno kvalitetnih igrača koji ga mogu dostojno zamijeniti.

“U našem timu je dosta mladih igrača, ali tu su i iskusni Tomas, Aguinagalde, Entrrerios i Morros koji su nosioci igre”, rekao je Ribera.

Utakmica između Španjolske i BiH igra se večeras od 20.30 sati u u dvorani Polideportivo Huerta del Rey, koja ima kapacitet 3.500 mjesta.

Sudit će Francuskinje Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura, dok će delegat biti Portugalac Antonio Goulao.

Ovo će biti treća utakmica između BiH i Španjolske, a u prethodna dva duela slavili su Španjolci

Prvi susret odigran je 1993. godine na Mediteranskim igrama u Montpellieru (24:19), a četiri godine kasnije Španci su pobijedili 37:20, također na Mediteranskim igrama, ovaj put u Bariju.

Osim Španjolske i BiH u skupini su još Austrija i Finska. Dvije prvoplasirane ekipe iz skupina idu direktno na EP, kao i jedna najbolja trećeplasirana reprezentacija, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close