Rukomet

Prvakinje iz Gruda pred najvećim izazovom sezone do sada

Sport / Rukomet | 18. 10. 2016. u 08:52 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četiri odigrana kola u Premijer ligi BiH za rukometašice, na vrhu ljestvice  izdvojile su se dvije ekipe koje su zabilježile po četiri pobjede: HŽRK Grude i ŽRK Mira iz Prijedora.

Upravo se ove dvije ekipe u subotu, u derbiju 5. kola, sastaju u Grudama. Radi se o dvije najkvalitetnije ekipe koje igraju brz i efikasan rukomet sa pokretljivim i čvrstim obranama.

Ekipa Mire je prošlu sezonu završila na trećem mjestu, a ove se znatno pojačala i sa otvorenim ambicijama juriša na naslov prvakinja BiH. Početne četiri pobjede iz isto toliko utakmica pokazuju da je njihov optimizam utemeljen i da se radi o jednoj od najboljih ekipa u BiH.

Prvakinje BiH, ekipa HŽRK Grude, nisu poražene više od 23 mjeseca u Premijer ligi BiH, a u dvorani Bili Brig zadnji poraz upisale su prije gotovo tri godine.

“Startne četiri pobjede u Premijer ligi su ostvarene protiv ipak realno lošijih ekipa pa će subotnja utakmica biti ujedno i najveći ispit za grudske rukometne kraljice”, poručuju iz tabora prvakinja.

Ova će utakmica biti od velikog značaja za obje ekipe u nastavku borbe za naslov prvaka jer u slučaju istog broja bodova na kraju natjecanja odlučuje međusobni skor. Zbog toga je u ovoj utakmici za obje ekipe važna i gol razlika.

“Naše 'grudske cure, kćeri bure' ove subote moraju dati svoj maksimum da bi ostvarile pobjedu a za to će im svakako biti potrebna što veća podrška sa tribina”, poručili su iz ŽRK Grude.

Utakmica Grude - Mira igra se u subotu od 17 sati u dvorani Bili Brig u Grudama.

Kopirati
Drag cursor here to close