Gran Canaria u Grudama

Povijesna utakmica u Grudama: Španjolke došle u Hercegovinu uz velike probleme

Prvi put Grude će biti domaćini jednoj europskoj rukometnoj utakmici.
Sport / Rukomet | 15. 01. 2021. u 08:41 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvorani srednje škole u Grudama, te u izravnom prijenosu na RTV Herceg Bosna od 17 sati, Grude će ugostiti jaku španjolsku ekipu Rocas Gran Canariju. U Grudama će se igrati dvije utakmice, jer su se ekipe dogovorile da zbog smanjenja troškova obje budu u Grudama.
 
 
Tako će danas biti prva utakmica, a u subotu je uzvrat. Inače, gošće iz Španjolske imale su dosta problema da dođu u Hercegovinu iz Las Palmasa, prvo kod polijetanja zbog smrznute piste u Madridu, a i kod dolaska jer je njihov čarter nije mogao sletjeti u Sarajevo pa je morao kružiti sve dok se nisu stekli uvjeti za slijetanje.
 
 
"Utakmica se igra u posebnim uvjetima bez nazočnosti publike, pa smo se zbog toga odlučili za dvoranu Srednje škole koja ispunjava uvjete koje su iz EHF-a tražili. Naše gošće moraju imati i posebne uvjete smještaja, bez doticaja s drugim gostima, pa smo se odlučili da ih smjestimo u obližnjem kompleksu Agroturizam Marija gaj",kazao je za Sportske novosti predsjednik HRK Grude Zoran Trlin.
 
Prva utakmica počinje u 17 sati, a Španjolke, bivše prvakinje Španjolske te osvajačice EHF Challenge Cupa, ogromne su favoritkinje.
Kopirati
Drag cursor here to close