Izbornik rukometne reprezentacije

Obrvan: Tražim disciplinu, ali nema nikakve stege

Novog izbornika Zmajeva prati glas “čelične ruke”, čovjeka čiji radi prati stroga disciplina.
Sport / Rukomet | 01. 03. 2021. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, predvođena novim izbornikom Ivicom Obrvanom, će sa svojim standardnim igračkim snagama 8. ožujka u Sarajevu krenuti u pripreme za sljedeću kvalifikacijsku akciju i duel sa Austrijom 14. ožujka u Bugojnu.

Pitanje pomlađivanja selekcije, koje se dosta vrtilo u javnosti poslije loših igara protiv Estonije u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj, u ovom trenutku ne može biti na tapetu.

''Na mladima svijet ostaje, oni su budućnost u sportu i životu, ali je vremena jako malo da se mijenja preko noći. Logično je da ovaj ciklus, pogotovo prvu utakmicu s Austrijom, izvuče kadar koji je dosad bio na raspolaganju. Prekratak je period da se mijenja. A ako bi se razmišljalo o pomlađivanju, to je prikladnije za period od jeseni, odnosno kad krene novi kvalifikacijski ciklus'', rekao je za Dnevni list Ivica Obrvan.

Držim do igrača

Novog izbornika Zmajeva prati glas “čelične ruke”, čovjeka čiji radi prati stroga disciplina.

''Svako razmišljanje ima dva glasa, dvije strane. Možda mene malo prati takav glas, što nije loše, ali je često predimenzionirano. To znaju igrači. Imam normalan pristup prema njima, tražim disciplinu koja je potrebna da bi funkcionirali normalno. Nije nikakva stega, normalan sam trener, normalnih pogleda. Držim do svojih igrača, spreman da uradim sve za njih. Ali disciplina mora postojati ako smo profesionalci u sportu'', ističe Obrvan.

Osim Marka Panića s kojim je radio u francuskom Chamberyju tri godine, dobro poznaje i ostale bh. reprezentativce.

''Nikola Prce je u početku svoje karijere kao mlad igrač bio jednu sezonu u Metkoviću, tri godine sam radio s Panićem, a sad je Senjamin Burić u Zagrebu. Većinu ostalih poznajem kroz druge utakmice. Mirsada Terzića jako dobro poznajem. Pogotovo starije igrače, s više iskustva, što je i normalno. Znam što tko od njih može dati, a ostavljam prostor da se u narednom periodu moram bolje upoznati s pojedincima. Prioritet nam je izvući maksimum u ovih 6-7 dana zajedno pa da pobijedimo Austriju, što je ključno za očuvanje naših šansi'', napominje bh. izbornik.

Susret u Dohi

U svom trenerskom rezimeu Obrvan ima i utakmicu protiv reprezentacije BiH, i to na Svjetskom prvenstvu u Kataru kad je vodio Sjevernu Makedoniju koja je u Dohi slavila pobjedu sa 25:22. Dobar dio tadašnjih igrača i sad igra za našu reprezentaciju.

''Bila je to dobra utakmica i ostala mi je u lijepom sjećanju. Vodio sam Sjevernu Makedoniju na dva EP-a i jednom SP-u. BiH je tad bila prvi put na SP-u, a igrali su odličan rukomet. Bila je jako zanimljiva utakmica, Makedonija je pobijedila i na kraju zauzela 9. mjesto, što je na SP-ima njihov najveći uspjeh'', prisjetio se Ivica Obrvan.

Nismo se dotakli detalja

U RSBiH su prije angažmana Obrvana u Zagreb imali cilj bio da se on van reprezentativnih akcija dijelom posveti i radu s igračima iz omladinskih selekcija BiH, a što je od angažmana u Zagrebu ipak malo vjerojatno da će imati priliku.

''Nismo se dotakli detalja o svim mojim obvezama. Bilo je govora da, ukoliko se ukaže prilika, mogu imati klupski angažman. Nastojat ću koliko bude moguće pratiti i ostalo, prvenstveno preko pomoćnika. Ali veliki dio igrača nastupa u inozemstvu. Cilj je bio da u stručnom stožeru imam nekog iz jakog domaćeg kluba, a to će biti Mario Kelentrić (trener dobojske Sloge, op.a.). Može pomoći i kao trener golmana, tako da se u tom smislu ne širimo previše. Osim njega će nam vjerojatno trebati još jedan kondicijski trener'', kazao je za Dnevni list Obrvan.

Austrija kompletnija u Bugojnu

Slovenac Aleš Pajovič, izbornik rukometne reprezentacije Austrije, koja je ključni protivnik naše reprezentacije u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, je objavio popis od 17 igrača na koje računa 14. ožujka u Bugojnu. Na pripremama od 8. ožujka Austrijanci će biti dosta jači tim nego u dosadašnjem dijelu kvalifikacija jer će opet računati na trojac: bekove Alexandea Hermanna i Janka Božovića, te pivota Fabiana Poscha. Osim toga jesenas je naturaliziran crnogorski golman Golub Doknić (38) koji bi u Bugojnu trebao imati svoj debi.

''Doknić je i dalje jedan od najboljih golmana austrijske lige i jako je motiviran. Iskusan je golman izgrađen u balkanskom stilu, što bi nam moglo pomoći protiv BiH. Morat ću popis skratiti za još jedno ime što će biti vrlo teška odluka'', izjavio je Pajovič.

Na popisu od 17 imena je i Marin Martinović, igrač Fiversa koji je debitirao za Austriju prošle jeseni protiv Estonije. Njegov mlađi brat Ivan Martinović već neko vrijeme nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Obojica su rođeni u Beču, ali su porijeklom iz Jajca. Osim Božovića, Doknića i Martinovića, u timu Austrije je od Balkanaca i desni bek Nikola Stevanović. Meč BiH – Austrija je trebao biti odigran jesenas u okviru 2. kola kvalifikacija, ali je odgođen zbog jednog novog slučaja koronavirusa u našoj reprezentaciji koja je već prethodno u Njemačku putovala sa samo 11 igrača.

Kopirati
Drag cursor here to close