Rukometna reprezentacija

Novoizabrani direktor Muzurović: Lopta, rukomet i reprezentacija najvažniji

Sport / Rukomet | 07. 09. 2017. u 16:11 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani direktor rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović kazao je da se Rukometni savez BiH nikada nije nalazio u situaciji u kakvoj je danas, iskazavši optimizam za njegovo 'ozdravljenje'.

''Ja sam imao dva izbora, da cijelu situaciju u rukometu u BiH promatram iz salonske perspektive, i da tako ugodno kritiziram i ukazujem na ono što ne valja i pri tome nemam nikakvu odgovornost. To je prilično relaksirajući položaj. Imao sam drugu situaciju i uhvatiti se ukoštac sa svim problemima kojima svjedočimo. Ja sam se odlučio za ovo drugo'', rekao je Muzurović na press-konferenciji u Sarajevu.

Smatra da je za rješenje problema u bh. rukometu potrebno detektirati prije svega probleme koji su vezani za reprezentaciju.

''RSBiH se nalazi u situaciji u kojoj se u povijesti nije nikada nalazio. Gdje nastaju problemi? Tamo kada se ne uspostavlja dijagnoza. Zbog čega je to tako i zašto je tako? RSBiH je opterećen blokadom računa koji je nastao u prošlom periodu i ima opterećenja od tri milijuna KM. Operativni rad je nemoguć'', pojasnio je.

Dodaje da su lopta, rukomet i reprezentacija najvažniji u cijeloj priči. Poručuje da će u punom kapacitetu raditi na afirmaciji te priče.

''Elitni dio Saveza je reprezentacija BiH. Želim da stvari vratimo na pravi kolosijek. Reprezentacija mora biti fokus interesiranja i lokomotiva za izlazak iz ove situacije'', zaključio je Muzurović.

Selektor 'A' reprezentacije BiH Bilal Šuman dodao je da je vizija rada trebala biti s reprezentativnim selekcijama i da se od toga nije odustalo "niti jednog milimetra".

''Bilo je teško, mnogo toga se izdogađalo. Činjenica je da smo osnovali U14 selekciju, koja nije postojala, imamo U16, U18. U ovom periodu odigrali smo pet prijateljskih utakmica u Makedoniji i Srbiji. Omladinske selekcije su bile u Grčkoj, odigrale utakmice na raznim turnirima...Međutim, ovaj rad od prošle godine je bio toliko težak, gotovo nemoguć. Želimo da radimo sa svim omladinskim selekcijama i da se plasiramo na neko veliko natjecanje'', izjavio je Šuman.

Na kraju je rekao da se ima jasan plan s omladinskim selekcijama kao i namjeru da tu omladinu educiraju za budućnost ne samo kao sportaše nego kao ljude u cjelini.

Kopirati
Drag cursor here to close