SP 2019

Norvežani bolji od Šveđana, Španjolci uvjerljivi protiv Brazilaca

Norveška je u nordijskom obračunu u Herningu bila bolja od Švedske s kojom se izjednačila na ljestvici Skupine 2 dok je Španjolska uvjerljivo slavila protiv Brazila.
Sport / Rukomet | 21. 01. 2019. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Norveške pobijedli su Švedsku s 30:27 (17:14), dok je Španjolska uvjerljivo nadigrala Brazil 36:24 (19:13) u 2. kolu drugog dijela natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Norveška je u nordijskom obračunu u Herningu bila bolja od Švedske s kojom se izjednačila na ljestvici Skupine 2. Nakon vodstva od tri pogotka u poluvremenu Norvežani su na početku drugog dijela pobjegli na sedam pogodaka i riješili pitanje pobjednika.

Norvežane su do pobjede predvodili Magnus Jondal s 11 i Sander Sagosen sa sedam pogodaka, dok su kod Šveđana najefikasniji bili Hampus Wanne i Andreas Nilsson s po pet pogodaka.

U Skupini 1 Španjolci su u Lanxess Areni u Kölnu bez većih problema svladali Brazilce, koji su u nedjelju iznenadili Hrvate.

U redovima europskog prvaka najefikasniji su bili Aitor Arino Bengoechea i Ferran Sole Sala s po šest pogodaka, a kod Brazilaca Haniel Langaro i Raul Nantes s po četiri pogotka.

Prostala dva susreta 2. kola Hrvatska - Njemačka (Skupina 1) i Danska i Egipat (Skupina 2) počela su u 20:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close