Euro

Norveška je favorit, ali...

Na golu je Benjamin Burić koji je u odličnoj formi, Terzić, Senjamin Burić, Vranješ, Panić, Karačić, Perić, Malinović, imaju iskustva. Pitanje je kako će sve izgledati u napadu, koliko mogu krila?
Sport / Rukomet | 10. 01. 2020. u 12:27 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon gomile propuštenih prilika, muška rukometna reprezentacija BiH se uspjela napokon probiti na jedno Europsko prvenstvo.

Nije bilo lako, jer su u skupini kvalifikacija bili Česi i Bjelorusiji, ali je na ruku reprezentaciji BiH išla činjenica da je broj sudionika na ovoj smotri povećan.

E sada, sreće u ždrijebu nije bilo, ali što je tu je.

Večeras slijedi prva utakmica, duel protiv jednog od favorita prvenstva, domaćina Norvežana.

Jesu Norvežani oslabljeni, nema velike zvijezde, iskusnog Bjartea Myrhola, međutim Norveška ima i dalje previše jakih aduta. Prije svega, lijevog beka Sandera Sagosena, najboljeg je rukometaša 2018. godine.

Njegov je posao organizirati i orkestrirati napad, ali je i opasan, trenutačno prvi strijelac reprezentacije. Njegovom pojavom Norveška je dobila vođu i igrača oko kojeg će pokušati izgraditi reprezentaciju za sam svjetski vrh. I za sada su na dobrom putu.

Tu su još Torbjørn Bergerud golman, lijevi vanjski Gøran Johannessen, desni vanjski Harald Reinkind, pa Petter Øverby koji je pivot, odlična krila, desno Kristian Bjørnsen i lijevo Magnus Jøndal. Postava koja bi trebala biti garant dobrog rezultata.

''Potrebna nam je pobjeda na početku turnira. Važno je da budemo spremni od prve sekunde. Bosna i Hercegovine nema što da izgubi i pokušat će da nas iznenadi. Pobjeda nam je važna, ali je također važno i da odigramo dobro što bi nam povećalo samopouzdanje uoči narednih utakmica'', kaže iskusni Christian O'Sullivan.

Kako zaustaviti ovu Norvešku? Sigurno teško. Obrana će morati dati više od maksimuma. Broj izgubljenih lopti se mora svesti na najmanju moguću mjeru. Jer, ako se Norvežani razigraju, rastrče u kontrama, utakmica će otići u jednosmjernu ulicu.

Na golu je Benjamin Burić koji je u odličnoj formi, Terzić, Senjamin Burić, Vranješ, Panić, Karačić, Perić, Malinović, imaju iskustva. Pitanje je kako će sve izgledati u napadu, koliko mogu krila?

''Norvežani žele da igra svoj brzi i atraktivni rukomet. Mlada su reprezentacija koja je puna mladih i svjetskih zvijezda. Mi možemo stati ispred svakoga i na nama je da budemo fokusirani i da je rukomet jedna zanimljiva igra u kojoj favoriti ne pobjeđuju non-stop.  Veliki respekt imamo prema Norvežanima koji su jedan od domaćina turnira i ekipa koja će da se bori za medalju. Mi ćemo u toj utakmici pokušati da pariramo što bolje možemo'', kaže iskusni Mirsad Terzić.

Kopirati
Drag cursor here to close