Unatoč ozlijedama

Nakon osvajanja prvenstva sa Izviđačem, Čapljinac dobio poziv u reprezentaciju

S obzirom na to da je Rodin odigrao tek trećinu utakmica u sezoni, iza njega su bile očito dojmljive izvedbe kada je to registrirao i Bilal Šuman, izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Sport / Rukomet | 31. 05. 2018. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Što bi bilo da si bio zdrav'', pitanje je koje izvire samo po sebi pri susretu s Mateom Rodinom, Čapljincem u dresu Izviđača iz Ljubuškog, novog rukometnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Slijedi širok osmijeh i prebiranje po sezoni u kojoj se više liječio nego igrao, a na kraju požeo same uspjehe.

''Ne mogu ni sam sebi objasniti sve ono što mi se događalo tijekom sezone. Međutim, najvažnije je da smo po drugi put u trima sezonama, kako igram u Izviđaču, prvaci. Šteta je što i lani nismo uzeli naslov, ali nisam nezadovoljan postignutim. Tijekom sezone nije bilo lako na terenu protiv motiviranih protivnika, a još teže bilo je sjediti ozlijeđen, na klupi ili tribinama. To je sportašu najgore što mu se može dogoditi'', kaže raspoloženi Mateo za Večernji list..

Prisjećajući se tih, manje lijepih trenutaka u sezoni, nastavlja: ''Za mene je ovo stvarno bila izuzetno teška sezona. Pripreme za početak prvenstva odradio sam stvarno vrlo dobro. Kad su počele pripremne utakmice, počeo sam osjećati bol u ramenu, sve jači i jači. Bilo je teško, išao sam na terapije, radio vježbe, trenirao, ali ništa nije pomagalo. Odigrao sam samo dvije utakmice u završnici jesenske polusezone, dobro, ali protiv slabijih suparnika. Uslijedila je stanka tijekom koje sam radio da nadoknadim propušteno. Onda sam dobro odradio i pripreme, ali opet čim su počele pripremne utakmice, uslijedila je ozljeda, ovog puta koljena. Vukao sam ozljedu dulje od mjesec dana. Teška situacija za mene, trenirao sam svim snagama, a onda silom prilika morao mirovati. Vratio sam se posljednjih sedam kola, mislim da sam dao neki svoj doprinos'', kaže na kraju ipak zadovoljni Mateo Rodin, koji igra na poziciji desnog vanjskog.

Mora se reći da dobre igre Matea Rodina u završnici nisu ostale neprimijećene. Posebice dobro odigrao je hercegovački derbi u Mostaru protiv Zrinjskog, kada je Izviđač Central osiguranje slavio poslije velike borbe, s golemim Rodinovim doprinosom od čak dvanaest pogodaka.

S obzirom na to da je odigrao tek trećinu utakmica u sezoni, iza njega su bile očito dojmljive izvedbe kada je to registrirao i Bilal Šuman, izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

''Preko novina sam doznao da sam na širem popisu reprezentacije Bosne i Hercegovine, što mi je stvarno drago, jer to je potvrda da netko prati moj rad'', naglašava Mateo Rodin.

Valja reći da Rodin u dresu Izviđač Central osiguranja posebice imponira borbenošću, zbog čega su ga navijači Izviđača brzo “usvojili”.

Za sada kaže da su svi njegovi planovi vezani za Izviđač Central osiguranje, a za godinu-dvije će razmisliti što i kako dalje.

Kopirati
Drag cursor here to close