Sjajna Pijević

Način na koji Tea 'pije' krv protivnicama je uistinu očaravajući

Tea Pijević bila je jedna od najboljih pojedinki hrvatske reprezentacije u prve dvije utakmice i pobjede Hrvatske na Europskom prvenstvu u Danskoj.
Sport / Rukomet | 07. 12. 2020. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Tea Pijević, prva vratarka rukometne reprezentacije Hrvatske

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nalazi se na vrhu skupine C Europskog prvenstva nakon dva odigrana kola. Za to su zaslužne dvije senzacionalne pobjede protiv Mađarske i aktualnog prvaka svijeta Nizozemske.

Jedna od najzaslužnijih za dvije pobjede protiv napadački moćnih reprezentacija jest vratarka Tea Pijević, koja je svojim obranama izluđivala suparnice i bacala ih u očaj.

Statistika ne svrstava Teu Pijević na sami vrhu vratarki u dosadašnjem dijelu prvenstva Europe, ali njezin stil i hladnokrnost prilikom branjenja lopti je nešto što suigračicama ulijeva dodatno samopouzadnje, a protivnice baca u očaj. 

Tea hvata i najzahtjevnije lopte kao da su obične jabuke!

Pijević je nakon dva kola Europskog prvenstva sedma najbolja vratarka ako se računaju svi udarci prema golu, dok je na četvrtom mjestu (39 posto) kada su samo udarci iz igre u pitanju (bez sedmeraca).

Pijević je obranila 24 lopte od ukupno 67 upućenih prema svojem golu, što je 36 posto uspješnosti.

Na vrhu je Norvežanka Rike Granlund, koja je obranila 14 od 32 šuta koja su bila upućena prema njezinu golu, što je 44 posto.

Pijević na prvom mjestu kada su provedene minute na parketu u pitanju. Ona je propustila tek jednu minutu igre od dosadašnjih maksimalnih 120 minuta. 

Kopirati
Drag cursor here to close