Rukometašica iz Mostara

Mičijević: Napravile smo ogroman posao u prvoj fazi

"Znamo što nas čeka u drugoj fazi, dat ćemo sve od sebe, pripremit ćemo se i nadamo se što boljem plasmanu", poručila je Ćamila Mičijević.
Sport / Rukomet | 08. 12. 2020. u 21:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatske rukometašice trijumfirale su u još jednoj neizvjesnoj završnici te pobjedom 25-24 (14-14) nad Srbijom završile prvu fazu natjecanja na Europskom prvenstvu s tri pobjede te u drugu fazu prenose maksimalna četiri boda.

"Osjećamo se predobro, fenomenalno, presretne smo, pomalo iscrpljenje i psihički i fizički. Napravile smo ogroman posao u prvoj fazi, sad ćemo se odmoriti tri dana, smiriti", izjavila je nakon velike pobjede Ćamila Mičijević koja je sa pet pogodaka bila drugi strijelac hrvatske reprezentacije u dvoboju sa Srbijom.

"Još jedna utakmica koja je iziskivala srce. Srbija je jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da bilo grešaka, normalno da odlučuje i taj kondicijski dio", rekao je izbornik Nenad Šoštarić koji je posebno pohvalio igru u obrani svoje ekipe, koja je na kraju donijela prevagu, kako na kraju prvog poluvremena, tako i u završnici utakmice, javlja Hina.

"Uspjeli smo zaustaviti njihove glavne igračice, odigrali odličnu 3-2-1 zonu. Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje i što drugo reći nego skidam kapu curama", zaključio je izbornik.

U drugoj fazi natjecanja Hrvatska će uz Norvešku imati početnu prednost pred ostalim reprezentacijama, jer će startati s maksimalna četiri boda. Iz skupine D je Njemačka prenijela dva boda, a Rumunjska nijedan. Prve dvije reprezentacije nakon druge faze natjecanja plasirat će se u polufinale i biti u borbi za odličja.

"Znamo što nas čeka u drugoj fazi, dat ćemo sve od sebe, pripremit ćemo se i nadamo se što boljem plasmanu", poručila je Ćamila Mičijević.

Kopirati
Drag cursor here to close