Riješiti sve u Slovačkoj

Marković: Idemo po dodatne kvalifikacije prije zadnje utakmice

Sport / Rukomet | 08. 01. 2016. u 13:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija BiH u subotu u Tuzli igra susret 4. kola kvalifikacija za SP 2017. godine protiv Kosova. S tim u vezi, danas je održana i konferencija za novinare Stručnog stožera reprezentacije.

Nakon što su Kosovare pobijedili prije tri dana u Đakovici (33:29), Zmajevi obećavaju novu, ovoga puta uvjerljiviju pobjedu protiv suparnika koji do sada nije osvojio niti bod.

Jedan od najboljih igrača Zmajeva Dejan Malinović najavio je reviju golova i pobjedu s velikom razlikom.

''Želimo pobjedom opravdati ulogu favorita za prvaka skupine. Utakmica u Đakovici bila nam je prva u ovoj godini. Ako želimo biti velika ekipa, onda ne smijemo dopustiti padove kakvih je bilo u prvoj utakmici s Kosovom. U Tuzli očekujem trijumf s velikom razlikom, kako bismo stekli samopouzdanje za teže utakmice protiv Slovačke i Litve'', izjavio je Malinović, drugi strijelac bh. momčadi u nedavnoj pobjedi protiv Kosova.

Malinović je pozvao publiku da Zmajeve podrži i pomogne im da u potpunosti rašire krila pred odlučujući meč sa Slovacima, 13. siječnja u Hlohovecu.

Izbornik Dragan Marković ističe da njegova ekipa sve drži u svojim rukama. U prilog im ide i remi Litve i Slovačke u Kaunasu (18:18), ali, kaže, ne želi se baviti matematikom.

''Nećemo kalkulirati nego ćemo pokušati sve riješiti na parketu u Slovačkoj. Kosovo ne potcjenjujem, ali nam ne bi trebala biti teška preporeka do novih bodova. U Tuzli ćemo igrati punom snagom i bit će mi drago da upravo u Mejdanu protiv Litve proslavimo plasman u dodatne kvalifikacije'', kazao je Marković.

Komentirajući utakmicu Litva – Slovačka (18:18), Marković je rekao da je pregledao snimku te utakmice i da je očito kako su Slovaci igrali dobro u obrani.

''Iako su gubili 10:6 uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist, a na kraju uzeti bod. Vidi se rezultat rada u Prašovu, odakle dolazi najviše igrača Slovačke, te Bundeslige gdje neki od njih igraju. Ponavljam, nećemo kalkulirati i idemo u Slovačku i već tamo riješiti pitanje pobjednika skupine'', dodao je Marković.

Susret Bosna i Hercegovina – Kosovo igra se sutra u Mejdanu s početkom u 20.15 sati.Sude Yaron Ben-Dan i Assaf Faran iz Izraela, dok je povjerenik susreta Josip Posavec iz Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close