Rukomet

Marin Perić: Goražde se bori za ostanak, ali nas zanimaju samo tri boda

Sport / Rukomet | 14. 03. 2017. u 12:02 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Zrinjskog ove srijede u okviru 20. kola rukometne Premijer lige BiH gostuju u Goraždu, gdje će od 19:00 snage odmjeriti protiv istoimenog domaćina.

Bit će to još jedno izazovno gostovanje za Mostarce, s obzirom da nakon gostovanja u Zenici, igraju još jedan susret s ekipom kojoj su bodovi potrebni za osiguranje opstanka u društvu najboljih.

Obje se ekipe dobro poznaju, s obzirom da su se već dva puta susreli u Mostaru. Oba puta je slavio Zrinjski, i to u okviru prvenstva s 36:27, a u okviru Kupa BiH 38:21.

Plemići su u prvenstvu zaredali četiri pobjede (Maglaj i Derventa kući, Čelik u gostima te Krivaja kući), a nove bodove će sigurno tražiti i u ovom duelu s obzirom da je borba za treću poziciju, koja vodi u Ligu za prvaka, jako neizvjesna.

U posljednjim susretima zapaženu ulogu u redovima Mostaraca igra i Marin Perić, koji je nakon ozljede kapetana Bernarda Mandarića glavni kreator igre Zrinjskog

“Nakon ozljede kapetana Mandarića došao sam u prvi plan, dobio priliku i dajem sve od sebe da bih je iskoristio i pomogao ekipi u našem zajedničkom cilju, a to je Liga za prvaka”, rekao je Perić. 

“Protiv Čelika smo slavili u Zenici. To je ekipa koja se grčevito bori za ostanak, isto kao i ekipa Goražda. Oni računaju na sve domaće pobjede. U srijedu će to bit jedna teška utakmica, ali mislim da smo kvalitetnija momčad što sama tablica i pokazuje, tako da je naš cilj donijeti sva tri boda u Mostar”, dodao je. 

Kup BiH

Mostarci su u igri za Ligu za prvaka, ali i Kup, gdje su u prvoj utakmici poraženi od sarajevske Bosne s 26:21.

Perić Ipak, vjeruje se u prolaz

“Uzvratni s Bosnom igramo kući. Imamo zaostatak od -5 iz prve utakmice u Sarajevu, ali odluka pada ovdje. Mi smo spremni i želimo im se revanširati i siguran sam da ćemo nadoknaditi tih pet golova zaostatka i izboriti Final4 kupa. Što se tiče lige, tu držimo treće mjesto koje vodi u Ligu za prvaka i sve je na nama – sami krojimo svoju sudbinu! Mi svi to želimo i nadam se da ćemo to i ostvariti”, zaključio je Perić. 

Parovi 20. kola (srijeda)
Bosna – Maglaj 18.00
Goražde – Zrinjski 19.00
Krivaja – Čelik 19.00
Prijedor – Vogošća 19.00
Konjuh – Krajina 19.30
Sloga – Borac 20.00
Slobodna je Derventa

Kopirati
Drag cursor here to close