EHF EURO 2018

Makedonija u dramatičnoj završnici pobijedila Sloveniju

Susret Makedonaca i Slovenaca odigran je u odličnoj atmosferi, obje reprezentacije imale su podršku od po najmanje 5.000 navijača s tribina
Sport / Rukomet | 13. 01. 2018. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 1. kola skupine C na Europskom prvenstvu za rukometaše u Hrvatskoj Makedonija je u zagrebačkoj Areni svladala Sloveniju sa 25-24 (11-11)

Susret Makedonaca i Slovenaca odigran je u odličnoj atmosferi, obje reprezentacije imale su podršku od po najmanje 5.000 navijača s tribina, a igrači su na terenu ponudili vrlo zanimljiv okršaj pun preokreta iz kojega su na kraju kao pobjednici izašli Makedonci.

Prvu ozbiljniju prednost na utakmici ostvarili su Slovenci koji su u 11. minuti poveli sa 5-2. Tih tri gola razlike održavali su gotovo do kraja prvog poluvremena, u 27. minuti je bilo 11-8, no Makedonci u u posljednje tri minute postigli tri gola zaredom i na odmor otišli s neodlučenih 11-11, javlja Hina.

Makedonci su svoju seriju nastavili i u drugom poluvremenu i s još četiri gola zaredom poveli sa 15-11. Ipak, Slovenci su uspjeli vrlo brzo dostići zaostatak te je u 45. minuti bilo 17-17, a do kraja utakmice niti jedna reprezentacija nije uspjela ostvariti prednost veću od jednog gola. Na ulasku u posljednjih pet minuta Slovenija je vodila sa 24-23, ali su do kraja utakmice ostali bez postignutog pogotka prvenstveno zbog izgubljenih lopti, dok su braća Lazarov, Kiril i Filip, postigli golove za pobjedu Makedonije.

Dejan Manaskov s osam i Kiril Lazarov sa sedam golova predvodili su Makedoniju, dok je Žiga Mlakar s četiri gola bio najefikasniji kod Slovenije.

Ranije u subotu u prvoj utakmici ove skupine branitelj naslova Njemačka je uvjerljivo svladala Crnu Goru sa 32-19 (17-9). Susret je praktički bio riješen već sredinom prvoga poluvremena kada su Nijemci uspjelo od 11. do 21. minute napraviti seriju od 9-0 kojom su se odvojili na velikih 13-3, piše Hina.

U nastavku utakmice razlika je u nekoliko navrata iznosila i 14 golova (28-14, 31-17, 32-18), da bi završilo s njemačkom prednosti od 13 pogodaka. Uwe Gensheimer je s devet golova bio najefikasniji kod Njemačke, dok je Vladan Lipovina postigao sedam pogodaka za Crnu Goru.

Kopirati
Drag cursor here to close