Rukometaši u problemima

Loše vijesti za Hrvatsku pred Euro: Otpala dva igrača

S popisa igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj otpali su lijevo krilo David Mandić koji ima problema s vratom te lijevi vanjski Josip Šarac koji je osjetio poteškoće sa svojim koljenom.
Sport / Rukomet | 06. 01. 2024. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ima velikih problema s ozljedama pred početak Europskog prvenstva u rukometu.

Nakon sinoćnjeg treninga i dodatnih liječničkih pregleda, s popisa igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj otpali su lijevo krilo David Mandić koji ima problema s vratom te lijevi vanjski Josip Šarac koji je osjetio poteškoće sa svojim koljenom.

S obzirom da je i dalje neizvjesna situacija s vratarom Dominikom Kuzmanovićem, izbornik Goran Perkovac odlučio je pozvati dvojicu novih igrača. To su Marko Mamić (lijevi vanjski) koji je odradio drugu fazu priprema u Poreču i vratar Kristian Pilipović koji je bio na popisu pričuvnih igrača.

Hrvatska rukometna reprezentacija trenutno sudjeluje na Croatia Cupu u Poreču gdje je u petak pobijedila Crnu Goru sa 29-25 (14-13), a večeras (subota) je čeka susret protiv Slovenije.

Hrvatski rukometaši u Poreču ostaju sve do 9. siječnja, a dan kasnije će otputovati za Njemačku, odnosno Mannheim.

Hrvatska će prvu utakmicu na Euru igrati 12. siječnja protiv Španjolske od 20:30. Dva dana kasnije sastaju se Hrvatska i Austrija u istom terminu, a 16. siječnja Hrvatska protiv Rumunjske od 18 sati zatvara natjecanje u grupi B. 

Kopirati
Drag cursor here to close