EHF EURO 2020

Linovi junaci i Nenadove kukavice

Neizvjesnosti, niti iznenađenja nije bilo. Favoriti su opravdali očekivanja, teniskim rječnikom rečeno, u gornjem dijelu ždrijeba. Tamo su Hrvatska, Njemačka, Španjolska, Hrvatska.
Sport / Rukomet | 10. 01. 2020. u 08:34 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak Europskog prvenstva je prošao prema očekivanju. Neizvjesnosti, niti iznenađenja nije bilo. Favoriti su opravdali očekivanja, teniskim rječnikom rečeno, u gornjem dijelu ždrijeba. Tamo su Hrvatska, Njemačka, Španjolska, Hrvatska. Njemačka i Španjolska su završile večer na +11, dok su u skupini A, Hrvatska i Bjelorusija svoju prve bodove osvojili puno boljom igrom u nastavku utakmice.

Oslabljenu Crnu Goru je do 35 minute utakmice dobrim dijelom držao raspoloženi golman Nebojša Simić.

Međutim Simić nije mogao sam na golu, baš kao ni Nemanja Grbović u napadu. Simić je utakmicu zaključio s osam obrana, Grbović sa šest golova. S druge strane u periodu od 35 do 40 minute, Luka Cindrić je zabio tri gola, Igor Karačić je dodao jedan, za prednost od četiri gola koju Crnogorci neće noći dostići. S krila su "kauboji" zabili pet golova, iz kontre šest. Cindrić je bio prvi strijelac sa šest golova, Šego je branio cijelu utakmicu, ostao je skromnih šest obrana.

"Kao prvo, želim čestitati Crnoj Gori na igri. Loše smo počeli utakmicu. U drugom dijelu smo igrali bolje. U obrani smo bili jaki, u napadu smo imali dobre akcije. Zaslužili smo ovu pobjedu. Obrana je bila vrlo agresivna i gusta. Duvnjak je bio sjajan. Crnogorce je radio nervoznima. To je tajna uspjeha", naglasio je poslije utakmice Červar.

U prvoj utakmici ove skupine, vidjeli smo obračun Bjelorusije i Srbije sa 65 postignutih golova, što najbolje potvrđuje kakvu smo utakmicu gledali. U igri reprezentacije Srbije se vidjelo kako stvari očito "unutra" ne funkcioniraju baš najbolje. Možda ni Bjelorusi ostavili neki dojam, ali su imali golmana Saldatsenku s deset obrana ali i odličnog Artsema Karaleka s devet golova i realizacijom (9/10). Ukupno gledajući Bjelorusi su imali visok postotak realizacije čak 73%, (35/48). S krila su Srbi promašili šest lopti, u cijeloj utakmici nisu zabili niti jedan gol iz kontre.

" Momčad je ogledalo trenera, ja ne odstupam od odgovornosti. Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne obrani ništa, ali srce i karakter ti ne može nitko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači", priznao je nakon utakmice izbornik Srbije, nekada sjajni rukometaš Nenad Peruničić.

Njemačka i Španjolska u skupini C imaju dva debitanta, pa će tek njihov međusobni okršaj možda ponuditi više uzbuđenja. Ribeira je dozirao minutažu kontra Latvijaca , u strijelce se upisalo čak 15 igrača, što priznat ćete nije česta pojava, nitko nije išao preko pet. Kontra Španjolaca je bila ubitačna, zabili su 12 komada.

I Nijemci su imali odličnu statistiku protiv Nizozemske, sedam igrača je utakmicu završilo bez promašaja. Nizozemci su bili poprilično blagi, tek četiri isključenja u cijelom susretu su skrivili.

Kopirati
Drag cursor here to close