Nastradao Alessandro Gentille

Košarkaš pao sa balkona

"Idem u Italiju na liječenje. Hvala svima koji su me podržali, žao mi je što sam vas zabrinuo", napisao je Gentile na društvenim mrežama.
Sport / Rukomet | 12. 07. 2022. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegov otac je bio sjajan košarkaš, jedan od najboljih talijanskih šutera, osvajač europskog srebra, europski prvak s grčkim Panathinaikosom, Nando Gentile. Alessandro je također dobar, ima dva naslova prvaka sa tadašnjom Olimpijom iz Milana. Uzeo je i jedan kup Grčke, međutim nekako je ostao dojam da je mogao više i bolje.

Još uvijek je naravno aktivan, prošlu sezonu je završio u momčadi Brindisija. Za narednu nije siguran kada će početi jer mu se prije nekoliko dana dogodila nesreća. I pitanje je kako će se stvari razvijati dalje.

Dvadesetdevetogodišnji Gentile pao je na leđa s visine od četiri metra, a dijagnosticiran mu je prijelom nekoliko kralježaka. Igrač Brindisija je odmah helikopterom prebačen u bolnicu, a uskoro će biti prevezen u Napulj gdje ga čeka operacija. Prema riječima talijanskog reprezentativca, s njim je relativno sve u redu.

"Idem u Italiju na liječenje. Hvala svima koji su me podržali, žao mi je što sam vas zabrinuo", napisao je Gentile na društvenim mrežama.

Talijan je karijeru započeo u Benettonu, a kasnije je igrao u Olympiji iz Milana, Panathinaikosu, Hapoelu iz Jeruzalema, Virtusu iz Bologne, Estudiantesu, Trentu, Estudiantesu, Vareseu i od siječnja ove godine u Brindisiju. Veliku ulogu u njegovom razvoju je imao i trener Jasmin Repeša kada ga je sa nekih 16 i pol godina ubacio
u prvu momčad Benettona.

Kopirati
Drag cursor here to close