Potvrdio izbornik

Ključni rukometni reprezentativci BIH zaraženi koronavirusom

Zbog pogoršane situacije sa pandemijom u Njemačkoj i najave novih rigoroznih zabrana i odigravanje kvalifikacijskoga susreta je krajnje upitno.
Sport / Rukomet | 30. 10. 2020. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvorica ponajboljih rukometaša BiH, Dejan Malinović, Mirsad Terzić, Dino Hamidović i Marko Tarabochia zaraženi su koronavirusom i neće nastupiti za najbolju selekciju susjedne zemlje u kvalifikacijskom susretu za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Njermačke 5. studenoga u Dusseldorfu.

Ovu informaciju za sarajevski Avaz potvrdio je u petak rukometni izbornik BiH Bilal Šuman dodavši kako su Marin Vegar i Ibrahim Haseljić ozlijeđeni tako da niti oni neće biti na raspolaganju izabranoj rukometnoj vrsti.

Dodao je i kako reprezentativci dolaze u Sarajevo iz velikog broja zemalja, sa različitim restrikcijama i pravilima, pa je veliki problem kako okupiti ostale.

"Upravo pokušavamo riješiti kako da dođu Marko Panić i Vladimir Vranješ iz Bjelorusije te Ivan Karačić i Gafar Hadžiomerović iz Izraela. Situacija nije nimalo laka, a mijenja se praktički iz sata u sat," kazao je BiH izbornik.

Zbog pogoršane situacije sa pandemijom u Njemačkoj i najave novih rigoroznih zabrana i odigravanje kvalifikacijskoga susreta je krajnje upitno.

"Nijemci su najavili da uvode "lockdown", pa moramo vidjeti što to znači za nas. Sad ne možemo sa sigurnošću ništa kazati, tako da se mi spremamo kao da ćemo igrati. Vodimo računa i o tome kako će se igrači vratiti poslije odigranih utakmica, puno je otvorenih pitanja," izjavio je Šuman.

Reprezentativci BiH će obaviti mini pripreme prvi put poslije 10 mjeseci i utakmica na Europskom prvenstvu u Norveškoj, javlja Hina.

Potom će, ako se nešto ne promijeni, uslijediti kvalifikacijski dvoboji protiv Njemačke 5. studenoga, a zatim 8. studenoga protiv Austrije u Bugojnu.

Kopirati
Drag cursor here to close