Cijena vrhunskog sporta

Jedan od najboljih rukometaša svijeta pauzira zbog plućne embolije

Prošlog tjedna, operiran u Danskoj zbog problema s hrskavicom koljena, Mikkel Hansen je ''po povratku u Francusku dobio flebitis donjeg ekstremiteta, zajedno s plućnom embolijom''.
Sport / Rukomet | 22. 03. 2022. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danski rukometaš Mikkel Hansen (34), jedan od najboljih igrača na svijetu, završio je sezonu u Paris SG-u nakon što je obolio od upale vene u kombinaciji s plućnom embolijom, objavio je u utorak pariški klub.

Prošlog tjedna, operiran u Danskoj zbog problema s hrskavicom koljena, Mikkel Hansen je ''po povratku u Francusku dobio flebitis donjeg ekstremiteta, zajedno s plućnom embolijom'', objasnio je klub navodeći da je igrač ''izvan životne opasnosti''.

Hansenu će biti izvan od 4 do 6 mjeseci jer će se bolest tretirati antikoagulansima koji ''nisu kompatibilni s kontaktnim sportom visoke razine'', navodi se u priopćenju.

Jedan od najboljih danskih igrača svih vremena u svojoj bogatoj karijeri ima olimpijsko i europsko zlato, te dva svjetska zlata, a rekordna tri puta je proglašavan za najboljeg rukometaša svijeta, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close