Rukomet

Jablaničanke najavile 'fajtersku' utakmicu u Grudama

Sport / Rukomet | 31. 10. 2016. u 15:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon brojnih poteškoća, ekipa rukometnog kluba Neretva iz Jablanice zaigrala je u ženskoj rukometnoj Premijer ligi BiH.

U dosadašnjim utakmicama, Neretva je zabilježila četiri pobjede i jedan poraz, a u subotu gostuje u Grudama. Trenerica Neretve Sabina Pehić-Ovnović zasad je zadovoljna napavljenim.

“Mislim da smo zasigurno pokazali jedan zavidan kvalitet, što pokazuju i četiri pobjede u dosadašnjim odigranim kolima. Također, imamo jedan poraz i jednu neodigranu utakmicu sa RK Ilidža, jer je taj klub igrao Europu, te je stoga ta utakmica odložena, ali će svakako biti odigrana, no još uvijek ne znamo tačno kada”, kazala je Pehić-Ovnović.

U prethodnoj utakmici Neretva je savladala ekipu Krivaje iz Zavidovića, a u subotu gostuje u Grudama.

“Grude stvarno respektiramo, oni su već dvije ili tri godine prvaci BiH i osvajači kupa. Biti će to sigurno jedna dobra 'fajterska' utakmica. Mislim da moj tim igra dosta kvalitetnije kada su u pitanju protivnici koji igraju dosta dobar rukomet, tako da će to sigurno biti jedna divna rukometna predstava, koja će pokazati visoku razinu kvaltete”, je Pehić-Ovnović.

Dodala je kako je cilj Neretva biti među prve tri najbolje ekipe na kraju prvenstva i plasman u Europu.

“Imamo stvarno veoma kvalitetan tim, ali respektiramo i sve protivnike. Borimo se da u ovom prvom dijelu prvenstva osvojimo što više bodova na gostujućim terenima, a nadam se da nam u drugom dijelu prvenstva, uz određena pojačanja, nitko neće odnijeti bodove iz Jablanice te da ćemo ostvariti naš cilj”, zaključila je Pehić-Ovnović.

Kopirati
Drag cursor here to close