Premijer liga

Iz HMRK Zrinjski: Ako prođemo u playoff bit ćemo sretni

Sport / Rukomet | 30. 11. 2016. u 13:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja jesenskog dijela sezone u rukometnoj Premijer ligi BiH ostala su još tri kola, a rukometaši 'Zrinjskog' vjeruju kako mogu upisati tri pobjede i umiješati se u borbu za jednu od prve tri pozicije na ljestvici koje vode u doigravanje za prvaka.

Najteži ispit do kraja godine 'Zrinjski' će imati u subotu kada u Mostaru gostuje petoplasirana momčad prvenstva 'Konjuh' iz Živinica, a zatim slijede dvije nešto lakše utakmice protiv momčadi sa začelja: gostovanje u Nevesinju kod 'Hercegovine' te domaća utakmica protiv 'Krajine' iz Cazina.

Na konferenciji za novinare član stručnog stožera 'Zrinjskog' Mario Sesar kazao je kako prije početka sezone Uprava nije postavila nikakav rezultatski imperativ, no to ne znači da se klub odriče visokih ambicija.

"Nemamo nikakav imperativ da moramo biti u playoffu, ali ako nam to pođe za rukom bit ćemo svi jako sretni jer rukomet se napokon vratio u Mostar i grad odavno nije živio ovako za rukomet", istaknuo je Sesar.

Podsjetio je da 'Zrinjski' sljedećeg tjedna igra i Kup utakmicu protiv Goražda u Mostaru te da će momčad i u toj utakmici ići punom snagom. U slučaju pobjede nad Goraždom, 'Zrinjski' bi se plasirao u četvrtfinale Kupa, koje je na rasporedu na proljeće i kada se igraju dvije utakmice, a zatim slijedi završni turnir četiri najbolje momčadi.

Čelnici 'Zrinjskog' ranije su najavili kako će u slučaju prolaska među četiri momčadi podnijeti kandidaturu za organizaciju završnog turnira Kupa u Mostaru.

Potpredsjednik Uprave 'Zrinjskog' Branislav Stojkić osvrnuo se i na mini pripreme rukometne reprezentacije sastavljene od igrača koji igraju u domaćem natjecanju, a na koje nije pozvan niti jedan rukometaš tog kluba.

Po njegovim riječima, činjenica da nitko iz 'Zrinjskog' nije pozvan, iako je u neformalnom razgovoru bh. izbornik Bilal Šuman kazao kako u mostarskom klubu ima jako dobrih i mladih igrača te kako će barem trojica dobiti poziv, dočekana je s nevjericom.

"Nadam se kako se ne radi o revanšizmu prema našem treneru (Zdravko Medić) koji je bio kandidat za izbornika. Nas to neće nimalo pokolebati. Naši igrači su na raspolaganju i hrvatskoj i bh. reprezentaciji pa ćemo vidjeti tko će ih pozvati", poručio je Stojkić.

Kopirati
Drag cursor here to close