Humanitarne utakmice

Rukometni dan: Prikupljeno 10.000 KM

Glavni događaj dana bila je humanitarna utakmica seniorskih ekipa HRK Grude i hrvatskog prvoligaša, ekipe ŽRK Dugo Selo '55.
Sport / Rukomet | 21. 02. 2022. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvorani Pecara u Širokom Brijegu nedjelja je bila rukometni dan. Prvo su u 12:00 sati svoju utakmicu u okviru 4. kola 1. lige RS Herceg Bosne odigrale ekipe HRK Grude II i HŽRK Kiseljak.

Uspješnija je bila ekipa Gruda koja je pobijedila rezultatom 35:21 (20:10).

Glavni događaj dana bila je humanitarna utakmica seniorskih ekipa HRK Grude i hrvatskog prvoligaša, ekipe ŽRK Dugo Selo '55. Utakmica je igrana u okviru akcije čiji je pokretač bio HRK Grude, a čiji je prihod namijenjen pomoći Udruzi osoba s invaliditetom Široki Brijeg.

Bez ljepila 

Konkretno, trebalo je osigurati sredstva za prilagodbu kombi vozila ove udruge za prihvat invalidskih kolica, ugradnjom rampe. U programu su sudjelovali i članovi ove udruge koji su prije početka odsvirali i otpjevali poznatu navijačku pjesmu "Igraj moja Hrvatska".

Na kraju utakmice predsjednica Udruge osoba s invaliditetom je zahvalila svim sudionicima i informirala nazočne da su prikupljena značajno veća sredstva od očekivanih i to u iznosu od oko 10.000,00 KM.

Što se tiče same utakmice, bila je dosta izjednačena, mada su gošće bile bolje tijekom većeg dijela susreta, ali nisu uspjele napraviti veliku razliku tako da su Gruđanke stalno bile tu negdje, prenosi portal Grude.online

Neobično je za obje ekipe bilo to što se utakmica igrala bez korištenja ljepila pa je bilo nešto više tehničkih pogrešaka s obje strane. Iako rezultat ovaj put zaista nije bio najvažniji, spomenut ćemo da je utakmica završena pobjedom gošći iz Dugog Sela rezultatom 35:32.

Dugogodišnja suradnja 

Na kraju utakmice je uslijedilo zajedničko slikanje, uz puno smijeha i radosti i članova udruge, ali i igračica oba kluba koje su zajedno sa svojim vodstvima uz igranje ove utakmice još i kupili 55 ulaznica za ovu humanitarnu utakmicu.

Sve je završilo zajedničkim ručkom, zahvalama i željom da se i dalje nastavi, sad već dugogodišnja, suradnja ovih klubova ,a posebno humanitarne aktivnosti.

HRK Grude zahvaljuje svojim sportskim prijateljima iz Dugog Sela, službenim osobama današnje utakmice , gospodi Ivi Bošnjaku, Josipu Mariću i Dariju Šimiću, HKK Široki na ustupanju dvorane te svim pojedincima i kolektivima koji su pomogli ovu akciju.

Kopirati
Drag cursor here to close