Svjetsko prvenstvo juniora

Hrvatska na hercegovački pogon u četvrtfinalu SP-a, Mostarac igrač utakmice

Bila je to šesta uzastopna pobjeda odabranika izbornika Davora Dominikovića uz +39 razliku pogodaka.
Sport / Rukomet | 25. 07. 2019. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi hrvatski rukometaši nastavljaju nizati pobjede na svjetskom juniorskom prvenstvu u Španjolskoj nakon što su u susretu osmine finala uvjerljivo pobijedili Island sa 29-16 (13-7).

Bila je to šesta uzastopna pobjeda odabranika izbornika Davora Dominikovića uz +39 razliku pogodaka.

Mladi hrvatski rukometaši u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika susreta Švedska - Tunis, a utakmica je na rasporedu u četvrtak, javlja Hina.

Hrvatska je sjajno ušla u utakmicu i vrlo lako je povela sa 4-1. U 16. minuti bilo je +4 (7:3), no Island se tada vratio smanjivši na samo gol zaostatka (7-6). Uslijedila je fantastična završnica prvog dijela. Serijom 6-0, Hrvatska je odjurila i već nakon prvog poluvremena je imala šest golova razlike (13-7).

Foto: IHF / Hrvatska - Island

Island je u prvom poluvremenu zabio samo četiri gola iz igre, ponajviše zaslugom Ljubušaka Ivana Ereša koji je u prvom poluvremenu sakupio čak osam obrana.

U nastavku susreta prednost je samo rasla, a na koncu je bilo velikih +13, a izbornik Dominiković je sredinom drugoga dijela promijenio praktički cijelu prvu sedmorku.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Mostarac Filip Vistorop sa šest golova, Fran Mileta s pet, te Ljubušak Josip Šarac i Halil Jaganjac sa po četiri gola. Ereš je ponovno bio na najvišoj mogućoj razini sa 13 obrana, a Ivan Panjan je dodao još dvije obrane.

IHF je igračem utakmice proglasio Filipa Vistoropa.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Orri Freyr Porkelsson s pet, te Robertsson Gabriel Martinez i Kristofer Andri Dadason sa po tri gola, javila je Hina.

Video: Sažetak utakmice Hrvatska - Island
Kopirati
Drag cursor here to close