Nakon dramatične utakmice

Hansen ponosan na mlade, Ribera nije imao sreće

Međutim, aktualni svjetski i olimpijski prvaci imaju priliku obraniti jedan naslov, što u rukometu, sportu opće nije ni malo lako.
Sport / Rukomet | 30. 01. 2021. u 13:47 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dramatične utakmice u četvrtfinalu, mnogi su se pitali kako će izgledati Danci u polufinalu.

Koliko su psihički i fizički potrošeni. Međutim, aktualni svjetski i olimpijski prvaci imaju priliku obraniti jedan naslov, što u rukometu, sportu opće nije ni malo lako. Dobro, imali su Danci i malo sreće, kako u utakmici protiv Egipta, tako i Španjolske jer je Marchan u najgorem trenutku pogodio okvir gola, u posljednjem napadu njegove reprezentacije.

Landin opet nije imao nešto previše obrana, onako kako on zna, ali su neke od skromnih šest bile jako bitne. Zato je u napadu vukao Mikkel Hansen, zabio je 12 komada.

- Teško se može opisati osjećaj koji sam imao nakon crvenog kartona u susretu s Egiptom, kada sam klupe gledao onaj drugi produžetak, sedmerce. To je bila jedna moja noćna mora. Srećom, imao sam priliku da se iskupim za sve u susretu polufinala. U našoj momčadi imamo mladih igrača koji su spremni da uče, ali i da kada je potrebno preuzmu odgovornost, rekao je nakon utakmice popularni Thor.

Španjolska ima dvije titule svjetskog prvaka, međutim još uvijek je bez medalje od 2013. godine. Na posljednja tri turnira od tada, jednom su bili četvrti, jednom peti, na posljednjem sedmi. Sada imaju priliku barem dohvatiti treće mjesto.

- Jako sam ponosan na svoju momčad, jer smo u svakoj utakmici dali maksimum. Nažalost, nekada morate imati i malo sreće, mi je nismo imali u završnici. Loše smo krenuli u utakmicu, posebnom u prvih 15-tak minuta. U drugom poluvremenu imali svoje prilike, ali nismo uspjeli doći do izjednačenja.

Mislim da nam je u posljednjih petnaest ili dvadeset minuta nedostajalo malo sreće, jer da smo uspjeli zabiti svoje šanse, onda bi se situacija vjerujem promijenila na terenu. Sada se okrećemo utakmici za treće mjesto, jer bi brončana medalja bila nagrada za sav naš trud, rekao je nakon utakmice prvi čovjek na klupi Španjolske Jordi Ribera.

Kopirati
Drag cursor here to close