Zubac

Gruđanske lavice najspremnije i najbolje

Sport / Rukomet | 25. 05. 2016. u 10:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spuštena je zavjesna na žensku rukometnu sezonu u BiH. Ekipa Gruda Autoherca osvojila je prvenstvo i Kup BiH bez poraza i to je primjer kakav odavno nije zabilježen u bh. sportu.

Tvorac uspjeha Gruđanki, trenerica Zlata Zubac, kaže za Fenu da u završnici Kupa BiH nije bilo iznenađenja.

''Očekivala sam da će finalni susret između dvije najbolje ekipe prvenstva biti teži i neizvjesniji. Jedinstvo je pod velikim pritiskom ušlo u utakmicu i nakon našeg veoma dobrog i motiviranog otvaranja utakmice, shvatile su da od "čuda" koje su s pravom očekivale, neće ništa biti'', istaknula je ona.

Oba trofeja osvojile su suvereno, jer igrajući na "oba fronta" nigdje nisu pravile greške.

''U Tuzlu smo došli svjesni svojih kvaliteta. Kroz prvenstvo i odigrane utakmice u ovoj godini bile smo najspremnije i najbolje, pokazavši da smo dovoljno sazrele da nam ni mjesto igranja nije nikakav problem. U obje utakmice ušli smo veoma motivirano, odgovorno i sa željom i voljom kao da osvajamo prvi trofej. Čestitam mojim 'lavicama' na uspješnoj sezoni i maksimalnom učinku'', navela je Zubac.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi u finalu, trenerica Gruda Autoherca upućuje komplimente Jedinstvu.

''Čestitam Tuzlankama na svemu što su u ovoj sezoni napravile. Posebno im zahvaljujem na gostoprimstvu i dobroj organizaciji završnice kupa. Proveli smo vrlo lijep vikend u Tuzli. Ponosna sam na ono što smo pokazali i sretna što sam srela puno meni dragih ljudi'', izjavila je Zlata Zubac.

Kopirati
Drag cursor here to close