Rukomet

Gruđanke čekaju Tuzlanke: Utakmica velikog značaja za izgled tabele

Sport / Rukomet | 09. 11. 2016. u 13:16 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica između HŽRK Grude i OŽRK Jedinstvo iz Tuzle je još jedna od onih koja će imati veliki značaj za nastavak prvenstva i konačni poredak, poručili su iz Gruda. 

Tuzlanska ekipa u Grude dolazi nakon što je u ovu sezonu ušla sa nekoliko novih igračkih pojačanja i sa otvorenim ambicijama za osvajanje naslova prvaka BiH.

“Radi se o ekipi koja ima veliki broj iskusnih igračica na svim pozicijama i koja je u prvih sedam kola upisala pet pobjeda i dva poraza. U prošlom kolu na domaćem parketu  visoko su porazile ekipu Ilidže i trenutno zauzimaju treće mjesto na ljestvici sa 6 bodova zaostatka za našom ekipom i tri boda zaostatka za ekipom Mire iz Prijedora”, ističu u ŽRK Grude. 

Gruđanke su u prošlom kolu na domaćem parketu pobijedile jablaničku Neretvu i tako zadržale vodeće mjesto na ljestvici Premijer lige BiH - prvih 7 kola Gruđanke su ostvarile isto toliko pobjeda i trenutno imaju 21 bod.

Do kraja prvog dijela prvenstva Grude osim subotnje utakmice protiv Jedinstva kod kuće još dočekuju Katarinu te imaju dva gostovanja i to u Goraždu i Ljubuškom.

“S obzirom na kvalitetu obje ekipe i na značaj utakmice za oba suparnika, u subotu u Grudama možemo očekivati izuzetno dobru i kvalitetnu rukometnu predstavu8, zaključili su u ŽRK Grude. 

Kopirati
Drag cursor here to close