Rukometna legenda

Goggi Sigurdsson: Ne znam je li ovo moj posljednji Euro

''Ne znam kako će sve izgledati sljedeće godine ili za dvije. Nisam siguran hoću li igrati na sljedećem velikom natjecanju, ali se nikada ne zna'', ističe rukometna legenda.
Sport / Rukomet | 15. 01. 2020. u 22:35 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikada nisu bili lagan protivnik. Favoriti su često lomili zube na njima. Najbliže tronu su bili na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. Izgubili su finale od Francuske.

Na europskim smotrama, najbolji posao su napravili 2010. godine kada su završili na trećem mjestu. Naravno, to nije moglo proći bez čovjeka koji je i danas tu bez obzira na svojih 40. Gudjon Valur Sigurdsson je i dalje na lijevom krilu, zabija. Možda ne tako kao prije kraja, ali je dalje tu.

Počeo je u Akureyriju, domaćem klubu, a onda nastavio preko nekada jakog Tusem Essena, preko Gummersbacha,
Rhein-NeckarLöwena, Kopenhagena, Kiela, Barcelone, trenutačno je član PSG. Kada je Uwe Gensheimer napustio Parižane uprava kluba je vrlo brzo reagirala, tamo u veljači prošle godine i mnoge je iznenadila. Upravo je iz Rhein-NeckarLöwena, dovela Sigurdssona.

Popularni “Goggi” tri puta je bio najbolje lijevo krilo i to 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu, te dva puta na europskim rukometnim prvenstvima 2012. i 2014.

''Ovo je za mene poseban dan. Odlučio sam se pridružiti Paris Saint-Germainu, klubu koji je u vrhu europskog rukometa u posljednjih nekoliko sezona. Uzbuđen sam što sam stigao u novi klub, što ću se upoznati sa svojim kolegama i što započinjem novi veliki izazov u svojoj karijeri. Nadam se da ću osvojiti što više naslova'', rekao je Gudjon Valur Sigurdsson nakon potpisanog ugovora.Parižane nije zabrinula niti činjenica što je baš prošle godine pred sami početak svjetskog prvenstva povrijedio koljeno.

Danas je Valur Sigurdsson tu, na Europskom prvenstvu. U dvije utakmice je zabio osam golova, pa je popravio svoju statistiku. Statistiku koja kaže da je trenutačno na 278 postignutih golova na Europskim prvenstvima, kao najbolji strijelac u povijesti. Još tamo 2018. godine je preskočio Mađara Petera Kovasca pa je naravno najbolji strijelac u međunarodnom rukometu uopće. Za reprezentaciju je počeo igrati 2000. godine, na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Od tada do danas se puno toga promijenilo.

''Sve je drugačije. Od dvorana koje su veće, sve je više gledatelja, rukometa je sve više u medijima. Puno toga se promijenilo na bolje. Gledajući rukomet kao sport, sada se igra daleko brže. Ne znam jesu li igrači možda prije bili sporiji'', kaže Valur Sigurdsson koji još ne razmišlja o povlačenju.

''Ne znam kako će sve izgledati sljedeće godine ili za dvije. Nisam siguran hoću li igrati na sljedećem velikom natjecanju, ali se nikada ne zna. Za sada sam tu, fokusiran, na ovo natjecanje pa ćemo vidjeti'', naglašava Gudjon Valur Sigurdsson koji može biti zadovoljan početkom ali ne i krajem prvog kruga natjecanja.

Jer Islanđani su izbacili Dance, ali u drugi krug idu bez bodova. Slična stvar im se dogodila na dva prethodna Eura. Znali su skinuti skalp najboljima na otvaranju, ali nisu prolazili prvi krug. U susretu protiv Rusije Gudjon Valur je prije početka razgovarao sa svojim suigračima, održao mali sastanak.

'' Dosta je tu mladih igrača u našoj postavi. Okupim ih na terenu pa kratko porazgovaramo. Pokušavam im dati određene savjete, nešto što je važno za budućnost momčadi, ali i neke stvari koje sam ja kao iskusan igrač naučio u prošlosti'', naglasio je Gudjon Valur Sigurdsson.

Kopirati
Drag cursor here to close