Svjetsko prvenstvo

Francuzi nadigrali Norvešku; Portugal i Švicarska iznenadili

Nevjerojatnu večer je imao golman Galskih pijetlova Pardin koji je u potpunosti zaključao svoja vrata, upisao 19 obrana te potpuno izludio Norvežane. Francuze su do pobjede vodili Mahe s devet golova te Descart i Remili s po četiri.
Sport / Rukomet | 14. 01. 2021. u 22:20 Feđa Ibrulj / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugog dana Svjetskog prvenstva rukometaša, odigran je prvi derbi. U susretu skupine E, Francuska je savladala Norvešku 28:24.

U nekom drugom vremenu, ovaj krajnji rezultat bi bio očekivan, međutim, prije početka ovog prvenstva, Norveška je nekako u rukometnim krugovima kotirala kao netko tko bi trebao "bolje proći" od Francuske.

Posebno ako ste recimo gledali posljednja dva susreta koja su Francuzi odigrali protiv Srbije u kvalifikacijama za naredni Euro.

Međutim, u dvorani koja nosi ime po prvom čovjeku IHF, većim dijelom utakmice je to bila druga priča. Francuska je povela 4:1, pa 6:3, međutim Norvežani su nekako pronalazili načina da se vrate, da zadrže priključak.

Posljednju priliku da na odmor ode s osjetnijom prednošću, Francuzi su propustili u finišu prvog dijela, Sagosen je zabio gol za 13:13, sekundu prije kraja.

Međutim, kako je utakmica u drugom dijelu prolazila postalo je jasno kako Norvežani neće ponovo pronaći način da se vrate u igru ili eventualno naprave preokret.

To je postalo još jasnije kada su Francuzi sa 21:19 otišli na 26:20. Pobjedu su potvrdili golom Remilija dvije minute prije kraja. Wesley Pardin je bio raspoložen na golu, na kraju pored njegovog imena upisano 18 obrana.

Sjajan je u fazi napada bio  Kentin Mahe s devet golova i samo dva promašaja.

Po četiri gola su dodali Remili, N'Guessan i Descat. Kompletna selekcija je imala visokih 60 posto realizacije napada. Kod Norveške Bergerud je imao 11 obrana, dok je Sagosen postigao deset golova, ali je imao ukupno 15 šuteva. Ostali su bili daleko ispod.

U ovoj skupini imamo i pobjedu iznenadnog sudionika, Švicarske. U utakmici koja je bila otvorena dobrim dijelom prvog poluvremena, pitanje pobjednika na kraju se ispostavilo je odlučeno u prvoj polovini drugog dijela.

Švicarci su otišli na plus četiri što je prednost koju Austrijanci nisu mogli stići. Jesu prijetili, međutim kada je bilo važno Bringolf je uspio nešto i obraniti pa je na kraju završilo 28:25.

Dva igrača su postigla po sedam golova, Andy Schmid kod Švicarske na jednoj i na drugoj Robert Webber u dresu Austrije. Švicarski reprezentativci Luka Maros i Jonas Schelker su bili pozitivni na testiranju, pa su propustili ovaj susret.

Švedska je uvjerljivo pobijedila Sj. Makedoniju rezultatom 32:20.

Wanne je vodio Šveđane do slavlja s 11 golova, dok je kod Makedonaca najbolji bio Lazarov s pet pogodaka.

Portugal je slavio protiv Islanda rezultatom 25:23, što je jedno od dosadašnjih iznenađenja prvenstva.

Soares je bio najistaknutiji kod pobjednika sa šest golova, a toliko je postigao i Elisson kod poražene momčadi.

Reprezentacija Maroka u susretu s Alžirom ispustila je veliku prednost. Marokanci su sjajno otvorili susret i svoju prednost povećavali iz minute u minutu.

Njihova prednost rasla je do plus sedam krajem prvog dijela igre, ali je nisu uspjeli sačuvati.

Odigrali su nevjerojatno loše drugo poluvrijeme u kojem su zabili svega osam golova, što je Alžir iskoristio i rezultat u potpunosti preokrenuo te došao do minimalne pobjede – 24:23.

Kopirati
Drag cursor here to close