EHF Euro 2020

Červar: Želimo nastaviti pobjednički niz

Marko Mamić s pet je pogodaka predvodio strijelce reprezentacije.
Sport / Rukomet | 20. 01. 2020. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski rukometaši svladali su Češku s 22:21 (11:9) i došli do šeste uzastopne pobjede na Europskom prvenstvu te će posljednji dvoboj u skupini 1 protiv Španjolske dočekati s maksimalnim učinkom.

Izbornik i igrači mogu biti zadovoljni jer su novi bodovi upisani, mlađi su igrači dobili veću minutažu i bez nepotrebne nervoze sada se čeka okršaj sa Španjolcima, pišu Sportske novosti.

Odmor

Lino Červar je protiv Čeha odmarao igrače koji su iznijeli glavni teret dosadašnjih utakmica.

"Zadovoljan sam, odmorili smo glavne igrače. Pobijedili smo, osnovni je zadatak ispunjen. Mlađi su imali priliku nadmetati se. Imali smo sve pod kontrolom, osim onog jednog pada u igri koji je bio nepotreban. Dečki su se pokazali, neki su se baš istaknuli, a ostale smo odmorili. Svi koji su ovdje su važni. Oni su preuzeli tu odgovornost da odigraju utakmicu do kraja, igrali smo čak i obranu 6-0 koju nismo prakticirali dosad. Kad se sve uzme u obzir, mislim da smo odigrali dobro i borbeno. Mi čekamo Španjolsku, to nam je važna utakmica i nastojat ćemo nastaviti niz. Ono što sam htio, dogodilo se - Ašanin je živnuo i dobio dozu samopouzdanja, Marić je igrao dobro, Mamić također... mi želimo nastaviti pobjednički niz, ali smo zato i pod pritiskom. Međutim, dat ćemo sve da iz Beča odemo kao pobjednici, to je cilj. Ne želim razmišljati o tome koga ćemo dobiti, u drugoj je skupini situacija komplicirana, a mi se moramo spremiti za bilo što što nas očekuje", zaključio je izbornik Červar.

Marko Mamić s pet je pogodaka predvodio strijelce reprezentacije.

Ašanin

"Cilj je ispunjen, odmarali smo neke igrače, a i pobijedili smo. Bilo je sitne nervoze, ali odigrali smo u nekom sastavu koji dosad još nikad nije igrao zajedno. Mislim da smo svi išli na glavu, nije tu bilo nesigurnosti, nego više neka neuigranost. Međutim, protiv Španjolske ćemo biti kompletni i mi smo spremni za bilo koga, ići ćemo na pobjedu. A u polufinalu, vidjet ćemo što će biti... igramo sjajnu obranu, ali treba će nam još bolja, jednako kao i napad. Uvijek može bolje. U današnjem sportu normalno je da se naprave greške, no ja mislim da možemo biti zadovoljni. Ne priželjkujem nikoga posebno, svejedno nam je, mi smo spremni za bilo koga", poručio je Mamić.

Dobra je vijest i da se razbranio vratar Matej Ašanin:

"Najvažnije je da smo mi mlađi dobili priliku i osjetili taj adrenalin. Sve je ispalo dobro po nas, sve je ispalo kako smo zacrtali. Kako god bilo dalje, mi se moramo orijentirati samo na sebe. Dobar je ovo osjećaj, pobijedili smo, a poslije je sve na izborniku koji će procijeniti kako rasporediti snage u daljnjem tijeku natjecanja", skroman je bio vratar Zagreba.

Hrvatski rukometaši posljednju će utakmicu u skupini I odigrati u srijedu (16.00 sati) protiv Španjolske, u kojoj će se odlučivati o prvome mjestu.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close