34:23

BiH uvjerljivom pobjedom nad Finskom došla na korak od EP-a

Sport / Rukomet | 07. 05. 2017. u 20:15 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugu pobjedu u okviru kvalifikacija za europsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj. Izabranici Bilala Šumana u nedjelju navečer su u Goraždu svladali reprezentaciju Finske s 34:23.

Pobjednik ovog susreta nazirao se već polovinom prvog poluvremena kada je BiH ostvarila prednost od deset pogodaka razlike (18:8). Poluvrijeme je okončano sa sedam pogodaka razlike u korist BiH, koja je u drugom poluvremenu u potpunosti dotukla protivnika.

Drugo poluvrijeme donijelo je sličan omjer snaga na terenu. Snažniji i kvalitetniji bh. rukometaši bez problema su postizali pogotke, dok su Finci tek u nekoliko navrata uspijevali smanjiti dvoznamenkasti rezultatski zaostaka, piše Fena.

Sredinom drugog dijela utakmice opala je koncentracija bh. rukometaša, a Finska je to iskoristila i uspjela doći na šest pogodaka zaostatka 25:19.

Mogli su gosti smanjiti na samo četiri razlike, međutim promašuju dva vezana kontranapada, a reprezentacija BiH do kraja susreta ponovno povećava prednost koju bez većih problema održava do kraja utakmice.

Reprezentaciju BiH do pobjede su predvodili Senjamin Burić i Marko Panić sa po sedam pogodaka, dok je kod Finske isti broj pogodaka postigao Nico Ronnberg.

Pobjedom protiv Finaca BiH je preuzela drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, na korak do plasmana na EP iduće godine, a odlučujuće susrete igrat će protiv Španjolske i Austrije. Bosni i Hercegovini za plasman na EP potrebna je pobjeda protiv Austrije u Beču s dva ili više pogodaka razlike.

Najbolje dvije prvoplasirane reprezentacije iz sedam skupina idu na Europsko prvenstvo kao i najbolja reprezentacija od trećeplasiranih.

Parovi petog kola (14. lipnja):
Finska - Austrija
BiH - Španjolska

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close