Odluka EHF

BiH, Crna Gora i Srbija bez Lige prvaka za rukometaše

Sport / Rukomet | 25. 06. 2016. u 12:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlukom Izvršnog odbora Europske rukometne federacije (EHF) predstavnici Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore neće se moći nadmetati u Ligi prvaka za rukometaše, čak ni u kvalifikacijama, javlja Anadolija.

Tako će 'Izviđač' iz Ljubuškog, Vojvodina iz Novog Sada i Budvanska Rivijera ostati bez prilike da se bore za jedno od dva mjesta koja kroz kvalifikacije vode do grupne faze Lige prvaka. Iako iz krovne kuće europskog rukometa još uvijek nije stigla službena potvrda ovi klubovi će vjerojatno imati pravo nastupa u Kupu EHF.

Naredne sezone u Ligi prvaka sudjelovat će 28 klubova, a već sada je poznato 26 timova koji će igrati grupnu fazu. Kroz dvije kvalifikacijske grupe samo će se još dva kluba moći domoći elitnog društva.

Sustav natjecanja ostat će isti, pa će tako klubovi od samog starta grupne faze biti podijeljene na one koji spadaju u sami vrh i one koji će svoju priliku tražiti iz sjene. U grupama 'A' i 'B' bit će elitni klubovi koji će se boriti za izravan plasman u četvrtfinale, odnosno za osminu finala.

Pobjednici grupa će se plasirati u četvrtfinale, dok će oni koji zauzmu pozicije od drugog do šestog mjesta u osminu finala. U grupama 'C' i 'D' osim dva kvalifikanta bit će klubovi koji nešto slabije kotiraju u Europi. Njih 12 podijeljenih u dvije grupe sa po šest timova borit će se za dva mjesta u osmini finala

U kvalifikacijama osam klubova će biti podijeljeno u dvije grupe iz kojih će samo pobjednici u grupnu fazu Lige prvaka, navodi Anadolija.

Žrijeb kvalifikacija održat će se 29. lipnja u Beču, a žrijeb za grupnu fazu 1. srpnja u danskom Glostrupu. Natjecanje u grupnoj fazi počet će 16. rujna ove godine, a 'Final-four' je na rasporedu 6. i 7. lipnja 2017. godine. Naslov prvaka Europe branit će poljske Vive Tauron Kielce.

Kopirati
Drag cursor here to close