Ništa novo

BHRT nema novca za prijenos Europskog rukometnog prvenstva

''BHRT nije otkupio prava prijenosa. Mi nemamo novca da kupimo'', kaže urednica sportskog programa ove TV kuće Medina Šehić.
Sport / Rukomet | 11. 01. 2018. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europsko rukometno prvenstvo koje se održava u Hrvatskoj počinje u petak. Gledatelji u Bosni i Hercegovini utakmice će moći pratiti na entitetskoj televiziji RTRS, koji je otkupio prava prijenosa.

Iako je na stranici krovne kuće europskog rukometa (EHF) objavljeno da je za teritorij Bosne i Hercegovine prava otkupio BHRT, gledatelji državne televizije ostat će uskraćeni za ovaj sportski događaj.

Urednica sportskog programa ove TV kuće Medina Šehić objasnila  je za Faktor da se, vjerojatno, radi o tehničkoj grešci.

''BHRT nije otkupio prava prijenosa. Mi nemamo novca da kupimo. Mislim da je u pitanju tehnička greška, jer RTRS koristi usluge međunarodnog odjela BHRT-a'', kazala je za Faktor Medina Šehić.

BHRT je nedavno ostao bez prava prijenosa utakmica nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija i kvalifikacijama za EURO 2020.

Pored toga utakmice rukometne i košarkaške reprezentacije uglavnom prenose komercijalne televizije.

Državna televizija je raspisala i javni poziv za prodaju TV prava Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a hoće li gledatelji u BiH ostati i bez jednog od najvećih sportskih događaja u 2018. godini, ostaje nam da vidimo.

Kopirati
Drag cursor here to close