Liga prvaka

Barcelona razbila Zagreb

Barcelona je rutinski stigla do pobjede i bilo je samo pitanje s koliko će razlike slaviti Katalonci
Sport / Rukomet | 04. 11. 2017. u 21:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 6. kola A skupine rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je poražen na gostovanju kod Barcelone 32:22 i još uvijek nema niti jednu pobjedu.

Barcelona je rutinski stigla do pobjede i bilo je samo pitanje s koliko će razlike slaviti Katalonci. Već su uvodne minute pokazale u kojem će smjeru ići ova utakmica. Barcelona je povela 4:1, u 15. minuti je imala plus 5 (10:5), a pet minuta kasnije i sedam golova razlike (12:5). Na odmor se otišlo s devet golova prednosti (17:8).

U 45. minuti Barca je prvi put došla do 10 pogodaka prednosti (25:15), a u 54. minuti je bilo najvećih +13 (30:17). Na koncu je završilo 32:22.

Barcelonu su do pobjede predvodili Kamil Syprzak sa šest golova, Valero Rivera s pet, te Dika Mem i Yanis Lenne sa po četiri gola. Kod PPD Zagreba najefikasniji su bili Stipe Mandalinić i Zlatko Horvat sa pet pogodaka, dok je Igor Vori zabio četiri gola, piše Hina.

Bilo je to jedanaesto gostovanje Zagreba u ''Blau Grani'' i čak deseti poraz. Jedinu pobjedu hrvatski prvak je ostvario 2012. godine kada je slavio u skupini 30:29. Najteži poraz Zagreb je doživio 2015. kada je u četvrtfinalu stradao s nevjerojatna 22 gola razlike (21:43).

U drugom susretu iz ove skupine Vardar je na gostovanju pobijedio Kristianstad 26:23 i zadržao vodeću poziciju na ljestvici. Ivan Čupić je zabio tri gola, dok se Igor Karačić i Luka Cindrić nisu upisali među strijelce kod gostiju.

Preostale dvije utakmice iz ovoga kola na rasporedu su u nedjelju, a sastaju se Pick Szeged i RN Lowen, te Wisla Plock i Nantes.

Na ljestvici vodi Vardar sa 11 bodova, Barcelona na drugom mjestu ima devet bodova, a treći je RN Lowen s osam bodova i utakmicom manje. PPD Zagreb je šesti s dva boda, a posljednja dva mjesta drže Wisla Plock i Kristianstad sa po jednim bodom.

Rezultati:
Barcelona - PPD Zagreb 32:22
Kristianstad - Vardar 23:26

U nedjelju, 5. studenog:
Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen
Wisla Plock - Nantes

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close