okupljaju se kauboji

Babić: Novi igrači se moraju dokazati

Sport / Rukomet | 26. 12. 2016. u 21:19 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Svako veliko natjecanje je novi izazov. Želimo se što bolje pripremiti i vjerujem da ćemo ponovno biti dobri i da će to biti stvarno dinamično i zanimljivo prvenstvo, rekao je izbornik Željko Babić na okupljanju hrvatskih rukometaša uoči priprema za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, prenosi HRT.

“Na prvi dio priprema, koje će se održati u Ivanić-Gradu do 30. prosinca, stiglo je 16 igrača. Nema još onih koji igraju u Njemačkoj, danas imaju utakmice pa će se priključiti u sljedećoj fazi priprema”, dodao je Babić, koji će tako momčad imati na raspolaganju od 1. siječnja, te iznio dio plana priprema. 

“U Ivanić-Gradu radit ćemo na bazičnoj snazi i napraviti nova kretanja koja ćemo koristiti na SP-u. Kada dođu igrači koji su dobili slobodno već ćemo znati što i kako igrati.”

Na širem izbornikovom popisu čak je 28 igrača.

“Došli su novi igrači koji se trebaju nametnuti i pokazati da mogu zamijeniti one koji nisu mogli doći. Dobro je da širimo bazu, a loše je što ih moramo uigravati i bit će pod povećalom. Prvi je put popis stvarno otvoren, zanimljiv i izjednačen. Igrači će morati biti stvarno dobri. Imamo dosta sličnih igrača, izbor će biti zanimljiv, težak... Morat će pokazati kvalitetu ako žele ići na Svjetsko prvenstvo”, zaključio je strateg Kauboja.

U skupini C SP-a Hrvatska će igrati protiv Njemačke, Bjelorusije, Mađarske, Saudijske Arabije i Čilea.

Kopirati
Drag cursor here to close