Sp u rukometu

Babić: Na Nijemce možda bez Duvnjaka

Sport / Rukomet | 18. 01. 2017. u 22:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri od četiri. Hrvatski rukometaši riješili su svakog od dosadašnjih protivnika na SP-u u Francuskoj, no u petak ih protiv Njemačke čeka obračun za prvo mjesto u skupini. 

Postavljena je ohrabrujuća scena, ali ima i problema...

“Mladi igrači su ispunili jedan dio očekivanja prema angažmanu. Međutim po pitanju taktike i određenih segmentata u igri oni moraju napredovati. Oni su danas većim dijelom igrali i pobijedili s dosta razlike i samim time olakšali glavnim igračima kojima je potreban odmor”, rekao je izbornik Željko Babić nakon trijumfa protiv Čilea. 

“Ja im čestitam, ispred njih je budućnost. Sve je planski, sve je ciljano i svi ti igrači koji su tu su budućnost hrvatskog rukometa. Dobro je da su mladi igrači igrali i osjetili što znači igrati na Svjetskom prvenstvu i da su se glavni igrači odmorili”, dodao je. 

Ono što nije dobro, ozljeda je kapetana.

“Imamo problema s Duvnjakom koji možda neće ni protiv Njemačke igrati, tako da nije sve idealno kako izgleda. Sada nas čeka nas Njemačka. Imam respekt prema Njemačkoj, sjajna momčad s odličnim trenerom.“

“Imaju medalje iz Poljske i Rija tako da će biti jako zanimljivo i teško za obje reprezentacije, ali Hrvatska će dati sve od sebe da pobijedi. U jakom su usponu s izvrsnim golmanom i jakom obranom 6-0 koja igra na blok. Sigurno je da će to biti jako teška utakmica za Hrvatsku ali neće ni njima biti lako”, zaključio je izbornik Babić.

Kopirati
Drag cursor here to close