Kvalitetan ispit za Hrvatsku na startu

Ali Zein najveća zvijezda neugodnog Egipta

Yahia Omar najveća je zvijezda, igra za mađarski moćni Veszprém, ali ovaj turnir propušta zbog ozljede. Zato će najveći teret pasti na iskusnog Ali Zeina lijevog beka, koji je igrač Dinama iz Bukurešta, a igrao je u Barceloni.
Sport / Rukomet | 13. 01. 2023. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinama su najbolja reprezentacija Afrike. Dva puta su bili  domaćini svjetske smotre. Prvi pravi rezultat ostvarili su 2001. godine, kada su u pod vodstvom "Tute" Živkovića završili među četiri. 2019. godine, su završili među osam, dok su na posljednjem turniru, na domaćem terenu bili jako blizu, polufinala.

Ako nisu uspjeli na Svjetskom, jesu na Olimpijskim igrama. Tamo su u četvrtfinalu dobili Njemačku, od Španjolske su izgubili za broncu.

Na posljednjem Svjetskom su izgubili od Danske na sedmerce. Sada ostaje pitanje je li taj turnir najava da na prvom sljedećem Egipat napravi iskorak, ostaje vidjeti. Ono što jeste činjenica da su prije dvije godine igrali odlično.

Izgubili su jedan razlike od Švedske, savladali su Ruse, Bjeloruse, remizirali sa Slovenijom. Ono što je važno spomenuti da ih s klupe vodi Španjolac Roberto García Parrondo, ujedno trener njemačkog prvoligaša Melsungena, dok recimo s golmanima radi Venio Losert.

Yahia Omar najveća je zvijezda, igra za mađarski moćni Veszprém, ali ovaj turnir propušta zbog ozljede. Zato će najveći teret pasti na iskusnog Ali Zeina lijevog beka, koji je igrač Dinama iz Bukurešta, a igrao je u Barceloni. Golmani su 34-godišnji Karim Hendawy i 26-godišnji Mohamed El-Tayer. Ostatak selekcije čine igrači Zamaleka i Al Ahlyja. Fizički su sjajno pripremljeni, borbeni su, igraju često na granici grubih prekršaja.

"Jedna reprezentacija koja ima dosta širok roster, imaju 6-0 obranu koju vuku iz leđa dosta dobro, lijevi vanjski su ti koji donose puno odluka, od kojih sve počinje i tu se moramo koncentrirati. Naša obrana je na to spremna, pripremili smo se na njihove individualne i kolektivne karakteristike, ozbiljna su reprezentacija i respektiramo ih maksimalno, ali svjesni smo i mi svojih kvaliteta. Jako je malo reprezentacija protiv kojih možeš biti na 99 posto, Egipat je najbolja reprezentacija koja ne dolazi s europskog kontinenta, pogledajte samo klubove iz kojih njihovi igrači dolaze, sve vam je jasno," rekao je izbornik Hrvatske, Hrvoje Horvat.

Kopirati
Drag cursor here to close