Veliki igrač respektira Hrvatsku

Zico: Izuzetno cijenim Hrvatsku

"Ne mogu vjerovati da jedna tako mala zemlja kao vaša sa jedva četiri milijuna stanovnika ima tako sjajne uspjehe u nogometu, izvanrednu momčad i pojedince", naglasio je Zico.
Sport / Qatar 2022 | 09. 12. 2022. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvali su ga "bijeli Pele", što najbolje govori o tome kakav je bio igrač. Puno toga je kao igrač osvojio, ali zanimljivo, nikada nije bio svjetki prvak. Čak nije osvojio ni Copu. Vodio je selekciju Japana, Iraka, nikada svoju. Trenutačno je sportski direktor Perak F.C-a iz Malezije. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, legendarni Zico sa puno poštovanja danas govori o reprezentaciji Hrvatske.

"Izuzetno cijenim Hrvatsku, posebno nakon što je osvojila srebro prije četiri godine u Rusiji, kada je definitivno skrenula pozornost na sebe. Vaša reprezentacija ima najbolji vezni red na svijetu, po mome ukusu je prije svih Modrić koji je fantastičan nogometaš, a ima i sjajne suradnike. A uz vezni red ističem i Perišića koji je napadač, direktan i opasan po gol s krilne pozicije, a izvrsno puca i glavom", rekao je Zico za Slobodnu Dalmaciju pa nastavio:

"Ne mogu vjerovati da jedna tako mala zemlja kao vaša sa jedva četiri milijuna stanovnika ima tako sjajne uspjehe u nogometu, izvanrednu momčad i pojedince. Ja simpatiziram vaš nogomet, ne zato što je Ivica (Šurjak, op. a.) moji prijatelj, nego ste stvarno snažni. Nisu to samo obični komplimenti. Rekao bih da igrate slično nama Brazilcima. Želite se nadigravati i napad vam je važniji od obrane."

Najavio je utakmicu Brazila i Hrvatske.

"Ja naravno očekujem da Brazil pobijedi, ali neće to biti nimalo jednostavno. Šansa Brazila je u igri po bokovima, na krilnim pozicijama. Mislim da smo tu najjači, ali to znaju i vaši stručnjaci pa su sigurno pripremili taktiku. Bit će to zanimljiva utakmica i nadmetanje", rekao je Zico pa zaključio:

"Ja mislim da će nama najvažniji igrač biti Vinicius i od njega očekujem da donese prevagu. Pozdrav Šurjaku i svim hrvatskim prijateljima. Žao mi je što jedna od naše dvije momčadi mora završiti natjecanje."

Kopirati
Drag cursor here to close