Brazilski izbornik o mogućem raspletu

Tite ima strah od penala, donose mu nesreću

"Imam traume jer sam izgubio brazilsko prvenstvo na penale kada su igrali Guarani i Sao Paolo. Izgubili smo, Joao Paolo je promašio penal, a Sao Paolo postao prvak iako smo imali bolju sezonu", tvrdi Tite.
Sport / Qatar 2022 | 08. 12. 2022. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 1986. godine kada je uvedena nokaut faza, Brazil je čak četiri puta zapeo u četvrtfinalu. U Meksiku su izgubili od Francuske na jedanaesterce, u Njemačkoj je opet bila kobna Francuska, četiri godine kasnije Nizozemska, dok u Rusiji nisu prošli Belgiju. Najveći neuspjeh je u ovom periodu bila osmina finala Italije. Kada su slavili u četvrtfinalu, Brazilci su dva puta otišli do kraja, jednom su gubili finale, dok su na domaćem terenu završili kao četvrti. Za razliku od Hrvatske kojoj očito odgovaraju jedanaesterci u taboru Brazila ih se pribojavaju.

Izvođenje penala je nešto što je jako teško. Nogometna utakmica nikada ne bi trebala završiti izvođenjem jedanaesteraca. Ne vidim to kao valjani ishod, ali ne znam što bih predložio umjesto toga", rekao je 2018. godine Tite uoči susreta s Belgijom pa dodao:

"Izvođenje jedanaesteraca je tehnika koja zahtijeva kontrolu emocija. Vježbali smo penale, to je nevjerojatna odgovornost", rekao je tada Tite, koji je od Belgije izgubio 2:1 baš u četvrtfinalu.

Titeova mržnja prema penalima vjerojatno seže od traume koja ga proganja preko 20 godina. Tada je zbog jedanaesteraca skoro izgubio i glavu.

"Imam traume jer sam izgubio brazilsko prvenstvo na penale kada su igrali Guarani i Sao Paolo. Izgubili smo, Joao Paolo je promašio penal, a Sao Paolo postao prvak iako smo imali bolju sezonu. Nisu bili bolji, ali na kraju su slavili", rekao je Tite, pa opisao događaje nakon susreta koji su ga zauvijek obilježili:

"Nekoliko sati nakon finala, nisam mogao spavati i rekao sam svojoj ženi Rose da se spremi i da idemo. Otišli smo iz kuće oko pet ujutro. Uzeo sam auto i otišao u Cavias do Sul. Auto je proklizao i pali smo u provaliju. Umalo smo oboje poginuli. Mogla je to biti velika nesreća, mogao sam i sebi i njoj oduzeti život", ispričao je Tite.

Kopirati
Drag cursor here to close