Nabrijani hrvatski navijači: Neće im biti do plesa
Uoči Brazila

Nabrijani hrvatski navijači: Neće im biti do plesa

Sport / Qatar 2022 | 09. 12. 2022. u 11:02 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti put hrvatski navijači razvukli su zastavu na plaži hotela Hilton pred očima hrvatskih reprezentativaca koji su ih mogli pratiti iz soba, a ponovno se, kako je već postala tradicija, do bara spustio Dejan Lovren.

Sada već standardni ritual kasnio je dvadesetak minuta, čekalo se da zastava bude dovezena. Crikveničaninu Dadi Čoru preminuo je otac, no ostao je na utakmici te će se nakon nje vratiti kući, pišu Sportske novosti

Generalna proba

Navijači su ispjevali tradicionalan repertoar, tražili od igrača pobjedu...

"Još ćemo gaziti pijesak ovdje", bile su optimistične poruke.

Novost je što je ovaj put pojavio i bubanj, a "John Bonham" hrvatskih fanova je Tomislav Tomas, čelnik navijačke Udruge Iznad svih.

"U Dohi sam od 18. studenoga, dosad nismo imali bubanj, iako inače često na takav način dajem podršku Vatrenima. Kako nas ima malo, a brazilskih navijača puno i kako su na ovu utakmicu stigli čarteri, zamolili smo Ban Tours da nam dopreme bubanja što su učinili. Ideja je krenula u četvrtak, bubanj je stigao na dan utakmice ujutro. Ispred Hiltona je bila generalna proba za stadion. Ako žuljevi izdrže, izdržat ću i ja", kazao nam je Tomas...

"Kao što igrači imaju veliku utakmicu s Brazilom, tako je i naša na tribini jako teška. To smo se uvjerili protiv Maroka, njih je bilo 40 tisuća, a nas jedva preko tisuću. Sada nam se povećala brojka na dvije do dvije i pol tisuće. Inače imam svoj bubanj, ali nisam ga uspio organizirati pa je stigao ovaj. Bitno je da sam koliko toliko glasni jer navija nas objektivno najviše petsto".

Podrška Argentinaca 

Zastava je već za ogled s Japanom smanjena na 30 metara, inače je imala 200 metara, kako bi mogla biti unesena na stadion. Te dimenzije je FIFA dopustila.

Kod Hilona okupilo je poprilično navijača, pretežno istih koji su tjednima ovdje, no stigli su i neki novi. Oni iz čartera dobili u program da idu izravno na stadion ili u grad pa na stadion. Pojavio se i Arnold Vanyur iz Mađarske, koji je predstavnik hrvatskih navijača pred FIFA-om, a došao je tek sad jer zbog bolesti bake nije mogao ranije. U Dohi je bio krajem ožujka i početkom travnja kad je pred FIFA-om zastupao fanove Hrvatske.

"Ja sam Mathias i dolazim iz Rosaria, večeras ću svim srcem navijati za vas protiv Neymara i društva, a onda se vidimo u polufinalu" kazao je jedan argentinski gospodin.

"Igrači moraju znati da smo uz njih i kada je najteže, a protiv Brazila sigurno neće biti lako," rekla je pak ekipa iz Gospića.

"Vjerujemo u dečke i našeg kapetana Luku, hvala im za sve," dodali su.

Iznenađenje 

Posljednjih se dana mnogo pričalo o plesu kojim Brazilci slave golove. U raspravu se uključili i naši navijači.

"Mislim da im danas neće biti do plesa," kazali su sa smiješkom.

Navijači su i večer prije utakmice priredili jedno iznenađenje. Na jednom od nebodera u Lusailu pojavila se Modrićeva slika, a na drugom poruka "Kapetane", da bi se potom pojavila hrvatska zastava i poruka "povedi nas". Modrićeva slika krasi i jedan od nebodera na West Bayju.

Procjenjuje se da bi na tribinama Education Cityja trebalo biti više od dvije tisuće navijača, najavljeni su charter letovi, stižu bubanj i veliki hrvatski dres.

Kopirati
Drag cursor here to close