Srce kuca za Hrvatsku

"Zašto Argentina ni u kojem slučaju ne smije postati svjetski prvak"

"Argentina protiv Hrvatske - jasno za koga mi je srce kucalo uz današnji nogometni spektakl. Za Hrvatsku naravno!" "Argentinci? Izgubio sam sve svoje simpatije. I to prije mnogo godina".
Sport / Qatar 2022 | 14. 12. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački Bild odavno je poznat po svojoj beskompromisnoj formi novinarstva. Njihova ekskluzivna otkrića često mijenjaju sliku svijeta, a komentari nerijetko stvaraju nove svjetonazore.

Nemali broj ljudi spočitati će im da su površni, često tendenciozni i da koketiraju sa bulevarskim načinom tumačenja stvarnosti. No, ništa od navedenog nije ih izbacilo iz samog središta interesa javnosti, i to ne samo u Njemačkoj.

Nakon prolaska Argentine u finale Svjetskog prvenstva u Kataru, njihov kolumnist Jan. W. Schaefer donosi komentar pod naslovom "Zašto Argentina ni u kojem slučaju ne smije postati svjetski prvak".

"Argentina protiv Hrvatske - jasno za koga mi je srce kucalo uz današnji nogometni spektakl. Za Hrvatsku naravno!", kaže Schaefer na početku svoga teksta u Bildu.

"Argentinci? Izgubio sam sve svoje simpatije. I to prije mnogo godina", navodi dalje.

Razlog je taj što Argentinci odavno poznaju fair play "samo na svom Playstationu".

Kaže kako je indikativno da Argentinci, ako su u prednosti na nekoj utakmici, uvijek se ponašaju isto: igra se na minutažu. Raspravljaju i provociraju.

On kaže kako argentinski igrači teatralno padaju na najmanji dodir protivnika.

S druge strane, vlastite greške oslikavaju gestama nevinosti: "Što? Napravio sam prekršaj? Ma, nemoguće", govore sucima.

U četvrtfinalu protiv Nizozemske viđena je lekcija argentinskog mačo nogometa. Toliko agresivnosti, toliko teatralnosti – to je gotovo nepodnošljivo.

I na kraju poruga i podsmijeh gubitniku. Apsolutno nedostojno svjetskih prvaka.

Argentinci točno znaju kakav je osjećaj izgubiti na jedanaesterce u četvrtfinalu. Naime, kolumnist podsjeća na loše ponašanje Argentinaca čiji igrači nisu ni znali što bi od bijesa nakon poraza od Njemačke na SP-u 2006. godine.

Došlo je do sukoba s njemačkim kolegama nakon toga, s gorkim posljedicama za domaću momčad: Standardni član Elfa Torsten Frings je naknadno suspendiran za polufinale protiv Italije.

Ostalo se zna, bez Fringsa nisu pobijedili Italiju, koja je otišla s Francuskom u finale...

Novinar Bilda ide potom još dalje u povijest, sjećajući se argentinske ikone Diega Maradone († 60).

Mali zeleni je smislio lukavu ispriku za svoje drsko igranje rukom 1986. godine: "Božja ruka"…

Maradonin legitimni nasljednik Lionel Messi, s druge strane, ima na ovom turniru grube uvrede na račun protivnika: "Što gledaš, glupane?...", poručio je Weghorstu, igraču poražene nizozemske ekipe.

Svjetsko prvenstvo donosi posebnu nagradu i posebnu počast, kaže Schaefer.

"Naslov je predodređen za poseban tim. Albiceleste je to samo u negativnom smislu. Zato sam siguran: Argentina ove godine ne smije biti svjetski prvak!", zaključio je kolumnist Bilda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close