Nije bilo lako

Uspjeh navijača: Najveća navijačka zastava danas i na tribinama

Dado Čor, jedan najzaslužnijih iza priče oko zastave koja prati Vatrene na svim natjecanjima od Europskog prvenstva u Portugalu 2004. godine, posljednjih je dana imao mnogo posla.
Sport / Qatar 2022 | 05. 12. 2022. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica Japan - Hrvatska počinje u 16:00 po našem vremenu, ali navijačko zagrijavanje traje od ranih jutarnjih sati, kako diljem Hrvatske, tako i u Katru.

Dado Čor, jedan najzaslužnijih iza priče oko zastave koja prati Vatrene na svim natjecanjima od Europskog prvenstva u Portugalu 2004. godine, posljednjih je dana imao mnogo posla, piše Gol.hr

Zastava se rasparala na nekoliko mjesta, pa su je on i nekolicina prijatelja nosili po Souq Waqifu do krojača kako bi je ponovo sašio.

Slične probleme su imali i Rusiji, a najveći show je bio u Nižnjem Novgorodu gdje su dečki iz Crikvenice i Bribira angažirali lokalnu krojačicu Ljubu kako bi zašili dijelove zastave.

"Pronašli smo je na ruskom Njuškalu", kazali su tada sa smiješkom. Povukli su struju iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslom uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimale brojne tv kuće i fotoreporteri.

Ovoga puta spasio ih je jedan Indijac. Našli su ga u jednom od prodavaonica na Souq Waqifu. Prvo su je sašili, a dan kasnije skratili na 30-tak metara kako bi mogla i na stadion. Dečki su dobili dozvolu iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kako bi je razvukli za vrijeme intoniranja himne.

"Čovjek je mislio da imamo neku malu zastavicu, a kada je shvatio da je dugačka 200 metara primio se za glavu. Međutim, uspjeli smo i danas bi se trebala pojaviti na tribini stadiona Al Janoub", dodao je Dobrinić.

Kopirati
Drag cursor here to close