Četvrti duel Hrvatske i Japana

Dva puta na SP, dva puta neizvjesno

Opet rani termin, 15 sati, visoka temperatura, 18. lipnja 2006. u Nürnbergu. Dario Srna je u 21. minuti zapucao penal, osam minuta kasnije Niko Kranjčar je pogodio prečku.
Sport / Qatar 2022 | 05. 12. 2022. u 10:35 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva europska reprezentacija koja se suprotstavila Japanu na Svjetskom prvenstvu, bila je upravo Hrvatska 1998. godine u Francuskoj. Međutim, to nije bila prva utakmica ove dvije selekcije. Japan je ugostio Hrvatsku godinu dana ranije na poznatom "Kirin kupu".

Igralo se na Yoyoki Stadionu u Tokyu pred malo više od 50.000 gledatelja. Japan je imao veliku prednost 3:0, do koje je došao golovima Takashi Hirana i Kazuyoshija Miure. Aljoša Asanović je u dvije minute vratio Hrvatsku u život, a onda je opet za plus dva pogodio Hiroaki Morishima. Konačnih 4:3 postavlja minutu kasnije Goran Vlaović.

Video: Kirin Kup 10997

Drugi susret je bio onaj u Francuskoj. Drugo kolo po skupinama, Nantes je bio domaćin, utakmica je igrana u dnevnom terminu, bilo je izuzetno toplo. Iscrpljujući duel na Stade de la Beaujoire na kraju je odlučio Davor Šuker koji je nekako uspio savladati legendarnog Kawaguchija. Japan je tada vodio Takeshi Okada, igrali su između ostalih Hidetoshi Nakata, Motohiro Yamaguchi.

Trijumfom u ovom susretu Hrvatska je osigurala prolazak u osminu finala, turnira kojeg će na kraju zaključiti osvojenim trećem mjesto.

Video: SP Francuska 1998

Novi duel ove dvije reprezentacije je bio onaj u Njemačkoj 2006. godine. Hrvatskoj je tada trebala pobjeda jer je kolo ranije poražena od Brazila. Opet rani termin, 15 sati, visoka temperatura, 18. lipnja 2006. u Nürnbergu. Dario Srna je u 21. minuti zapucao penal, osam minuta kasnije Niko Kranjčar je pogodio prečku. Japanci su izdržali, Hidetoshi Nakata je proglašen igračem utakmice. Hrvatska je u trećem kolu opet remizirala, protiv Australije i nije prošla u osminu finala.

Video: SP Njemačka 2006

.

 

Kopirati
Drag cursor here to close