Može li Almoez Ali nastaviti zabijati?

Tragovi La Masije u pijesku Katara

Prije tri godine su uzeli na domaćem terenu Azijski kup na vrlo impresivan način. Gdje su dominirali, sedam utakmica, sedam pobjeda uz gol razliku 19:1. Imaju izbornika Španjolca, trenerski izdanak slavne La Masije,
Sport / Qatar 2022 | 20. 11. 2022. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generacije su sanjale, ova je dočekala zahvaljujući činjenici da su domaćini. Katar prvi put u povijesti igra na Svjetskom prvenstvu, nakon jednog nastupa na Gold Cupu i jednog na Copi, napokon su u društvu najboljih.

Prije tri godine su uzeli na domaćem terenu Azijski kup na vrlo impresivan način. Gdje su dominirali, sedam utakmica, sedam pobjeda uz gol razliku 19:1. Imaju izbornika Španjolca, trenerski izdanak slavne La Masije. Félix Sánchez se skrasio u Kataru, u katarskoj nogometnoj akademiji Aspire, prošavši  kroz mlađe uzraste Katara, u srpnju 2017. promoviran je na mjesto izbornika reprezentacije. 

I što je posebno zanimljivo, kada su mnogi očekivali da će tu biti eventualno naturaliziranih Brazilaca, Južnoamerikanaca, Sánchez i savez su se odlučili na rad s mladima. Koji je za dvije godine dao prve rezultate. U omladinskim kategorijama Katar je dva puta bio treći, a onda je došlo prvenstvo Azije. Almoez Ali upravo izdanak akademije Aspire, na tom turniru je zabio devet golova, bio je naravno MVP, na jednoj utakmici, protiv Sjeverne Koreje je uspio zabiti četiri puta.

"Almoez Ali je fantastičan igrač, pravo je zadovoljstvo trenirati ga. U svakoj utakmici daje maksimum, zabija golove, radi za ekipu. Na turnir je došao sjajno pripremljen. Na kraju je bio najbolji strijelac, najkorisniji igrač, dvije nagrade je dobio potpuno zasluženo. Ponosni smo na njega, krenuo je pravim putem", govorio je tada izbornik Katara Felix Sanchez koji je deset godina radio u omladinskom pogonu Barcelone. Između ostalih, s Lionelom Messijem, Sergiom Busquetsom i Andresom Iniestom.

Ukupna vrijednost reprezentacije Katara prema Transfermarktu iznosi 14,9 milijuna eura, a četiri vrijedi još jedan sjajni igrač,
Akram Afif, asistent, paker, ali i igrač koji može zabiti. Prije početka turnira pojavila su informacija, kako su domaćini uz sve što su napravili do sada osigurali, za novac osigurali i pobjedu u prvoj utakmici. 

"Kruži puno dezinformacija, internet je briljantan, ali i opasan alat. Za ovo se pripremamo godinama, ujedinjeni smo i jaki. Nitko nas ne može destabilizirati i nismo pogođeni ovim kritikama. Ne sviđa nam se što se puno kritizira Katar, ali što se nogometa tiče, dobro smo se pripremili. Svi su jako motivirani i pokušat ćemo biti konkurentni" poručio je Sánchez.

U obrani, internacionalac sa 130 utakmica u nogama Abdelkarim Hassan će držati konce, u liniji s petoricom, dok pažnju još treba obratiti na kapetana Hassana Al-Haydosa koji će vrlo vjerojatno biti iza napadača Ali Asada u formaciji 5-3-2.

Kopirati
Drag cursor here to close