Za 7.4 milijuna eura!

Daily Mail: Domaćini kupili i prvu utakmicu!

Britanski dnevnik Daily Mail piše kako su čelnici zemlje domaćina podmitili sedmoricu reprezentativaca Ekvadora da namjerno izgube utakmicu na otvaranju Svjetskog prvenstva.
Sport / Qatar 2022 | 17. 11. 2022. u 22:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko prvenstvo će zvanično svojom utakmicom otvoriti domaćin Katar i reprezentacija Ekvadora. Dugo vremena je tradicija bila da prvu utakmicu na prvenstvu igra branitelj naslova, međutim slika se počela mijenjati od 2006. godine. Njemačka, Južna Afrika, Brazil, Rusija, sada na red dolati Katar koji uopće po prvi put igra na Svjetskom prvenstvu. Prvenstvo nije ni počelo a pojedini mediji izbaciju krajnje zanimljive, senzacionalističke informacije.

Britanski dnevnik Daily Mail piše kako su čelnici zemlje domaćina podmitili sedmoricu reprezentativaca Ekvadora da namjerno izgube utakmicu na otvaranju Svjetskog prvenstva. Englezi tvrde kako bi Katar trebao slaviti s 1:0, a gol će pasti u drugoj polovici utakmice. Katar je za to spreman dati 7.4 milijuna eura, a navodno je sve potvrdilo i pet dobro upućenih ljudi iz Katara i Ekvadora.

Katar se, kao domaćin, nalazi u skupini A u kojoj je, uz Ekvador, smještena i Nizozemska i Senegal. Šanse za prolazak u drugi dio natjecanja su za Katar ravne nuli, ali voljeli bi u svojem debitantskom nastupu startati pobjedom za koju su navodno spremni i dobro platiti.

Svjetsko prvenstvu u Kataru je tako dobilo još jednu kontroverzu, a gomila skandala je sve veća. Katar je već optužen za korupciju, maltretiranje i smrti radnika, kršenje ljudskih prava i brojne druge grijehe kojima se sada izgleda priključuje i namještanje utakmice na samom otvorenju natjecanja.

Brojni južnoamerički mediji su prenijeli ovu informaciju smatrajući da vijest ima kredibilan izvor, no novinar Marc Owen Jones je objasnio da se radi o poznatom Twitter računu koji je sklon dezinformacijama.

"Preskočite priču o podmićivanju ekvadorskih igrača za utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstva. Sve je počelo od dobro poznatog računa koji donosi dezinformacije i koji je glavni izvor Amjada Tahe. Već ima na tisuće dijeljenja", napisao je Jones.

Kopirati
Drag cursor here to close