Srbija u problemu

Stojković: Kod 3:1 smo pravili kardinalne greške

"U fazi kada smo imali kontrolu utakmice i 3:1, napravili smo kardinalne greške. Na ovom nivou je veoma opasno izlaziti visoko i gubiti loptu, te sve greške su nas koštale danas ne pobijedimo", pojasnio je Piksi.
Sport / Qatar 2022 | 28. 11. 2022. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako ima jedan bod, iako u posljednjem kolu igra protiv direktnog konkurenta Švicarske, Srbija rezultatski teško može biti zadovoljna ostvarenim. I pitanje je kako će selekcija izgledati nakon dvije utakmice u skupini.

Prije Brazila je optimizma bilo u ogromnim količinama, dok je na terenu uglavnom igrala jedna selekcija. Upisan je poraz, uz ogromnu potrošnju igrača. Bilo je to vidljivo u završnici duela protiv Kameruna. Možda je upravo umor pojedinih igrača rezultirao nekim lošijim ili slabijim reakcijama pojedinih igrača u datom trenutku.

"U fazi kada smo imali kontrolu utakmice i 3:1, napravili smo kardinalne greške. Na ovom nivou je veoma opasno izlaziti visoko i gubiti loptu, te sve greške su nas koštale danas ne pobijedimo. Vrlo neshvatljivo i nepotrebno, tu leži problem jer nismo pobijedili. Uradit ćemo analizu, da vidimo da li je pad koncentracije ili nešto drugo.Treba biti pametan, inteligentan, da utakmicu privedete kraju kako želite. Mislim da su nas neke greške skupo koštale, prilikom drugog i trećeg gola Kameruna" pojasnio je Stojković koji se kratko dotakao Vlahovića, Jovića koji nisu ulazili u igru.

"Vlahović nije 100 posto na svom nivou. Imali smo dvije prinudne izmjene na centralnom bekovima, Veljkovića i Pavlovića. Da pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića bilo je preopasno, jer je Kamerun imao 4 igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni da ovo završimo u svoju korist. Idemo vidjeti kako će završiti susret Brazila i Švicarske, pa ćemo vidjeti na čemu smo.Da imamo šanse, imamo. Da su dobre, nisu. Mi Srbi izgleda volimo na teži način. Utakmica je bila spektakularna, šest golova, sigurno dobra za gledanje. To je nogomet, ja ga tako i shvaćam. Bili smo za nijansu bolji od Kameruna, ali i oni su pokazali da se nisu predali ni kada su gubili 3:1", zaključio je Stojković.

Kopirati
Drag cursor here to close